VIDEO. Cum arată Bucureștiul în vremea coronavirusului. Pandemia a golit străzile și parcurile

Data actualizării: Data publicării:
bucuresti

Câte o mașină trece din când în când pe stradă, la trecerile de pietoni nu prea mai așteaptă nimeni, iar parcurile sunt goale. Bucureștiul arată ca în luna august, când toată lumea este plecată în vacanță. Doar că suntem în martie și aproape toată lumea stă acasă.

Prima oprire am făcut-o la spitale. La întâmplare, am ales unitățile medicale Bagdasar și Floreasca. Ambele spitale sunt de urgență, ambele sunt aglomerate la orice oră din zi și din noapte. Astăzi însă nu erau deloc aglomerate. 

Afară se făcea triajul, așa cum se întâmplă de câteva zile, iar puținii oameni care așteptau nu păreau să fie deranjați de asta.

Am aruncat o privire și prin jurul parcurilor. Îndemnul „Stăm acasă” a prins mai bine decât ne-am fi așteptat. În afară de câțiva adolescenți, aleile erau pustii. 

După aglomerația din weekend, astăzi oamenii nu s-au mai înghesuit la centrele comerciale. Parcările magazinelor care vând mobilă și ale mall-urilor nu erau ocupate nici pe sfert.

La hipermarketuri același lucru. Doar câteva zeci de mașini afară și, din când în când, mai vedeai câte un cărucior cu alimente.

În astfel de situații, testul suprem este în trafic. Plecăm din Berceni, din apropierea stației de metrou Apărătorii Patriei și mergem până în Băneasa. Facem 26 de minute. Într-o zi bună, am face acest traseu în aproximativ o oră, o oră și 10 minute.

Editor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri