VIDEO Cum au lăsat plajele miile de turiști care au petrecut 1 Mai pe litoral

Data actualizării: Data publicării:
plaja vama veche
Cum au lăsat plajele miile de turiști care au petrecut 1 Mai pe litoral. Foto: Captură video

Peste 100 de mii de oameni au fost pe litoral de 1 Mai. Cei mai mulți s-au cazat în Costinești, Mamaia și Vama Veche. În urma turiștilor însă au rămas munți de gunoaie. Angajații de pe litoral s-au apucat de curățenie. Au mult de strâns după miile de oameni care au trecut pe acolo în ultimele zile.

Iulia Stanciu - jurnalist Digi24: În urma turiștilor, pe litoral, a rămas multă mizerie. Spre exemplu, aici, pe plaja din Costineşti, putem observa sticle, pet-uri, ambalaje și resturi de mâncare.

Situație asemănătoare și în Vama Veche. Plaja e plină de gunoaie, la numai câțiva metri de tomberoane.

Corina Martin - președinte onoare Asociația Patronală RESTO: Nu a mai avut parte de aceeași promovare din alți ani, însă fanii acestei fete libere și frumoase a turismului românesc, stațiunea Vama Veche, au fost acolo pe plajă, pe terase, în cluburi.

Pe locul al doilea e Mamaia, unde anul acesta, în premieră, au ajuns 10.000 de turiști străini.

Paul Marin - administrator hotel: Tot hotelul a fost cu un grad de ocupare de 100%. Cel mai interesant a fost că am avut 90% străini. Prețul unei camera a variat între 350 și 400 de lei.

Adrian Grecu - administrator: Suntem foarte mulțumiți. Am avut chiar o creștere față de anul trecut. A fost ușor mai greu joi și vineri când vremea a fost puțin mai rece.

Cea mai spectaculoasă creștere a numărului de turiști s-a înregistrat la Costinești, unde ar fi fost peste 80 de mii de persoane. Cei mai suprinși au fost administratorii de pensiuni. N-au mai avut atâția turiști de 1 Mai aici din 1990.

Nicolae Bolboceanu - administrator pensiune: Gradul de ocupare a fost de 99%. Prețurile în jur de 250 de lei apartamentele, 200 camerele.

În următoarele săptămâni, administratorii trag din nou obloanele.

-Strângem, gata.
-Au plecat turiştii?
-Momentan, da. Aşteptăm să vină vara din nou.

Pe lângă distracție și relaxare au curs și amenzile. Reprezentanții ISU a descoperit 168 deficiențe și au dat 30 de amenzi în valoare de 270 de mii de lei. Jandarmii au dat peste 100 de amenzi în valoare de 45 de mii de lei. Tot în perioada de 1 mai, peste 150 de persoane au fost surpinse cu droguri, mai ales la Mamaia.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri