Video. Cum au reacționat tinerii care petreceau în Centrul Vechi al Capitalei în momentul cutremurului

Data publicării:
centru vechi dupa cutremur

România a fost zguduită în noaptea de sâmbătă spre duminică de un cutremur cu magnitudinea de 5,8. În București sunt aproape 800 de clădiri încadrate în cele 3 clase de risc seismic, dar cea mai vulnerabilă zonă este Centrul Vechi. Acolo au fost trimise primele echipaje de la ISU după seism. Din fericire, nu au fost victime şi nici pagube materiale. 

„Am simţit cam câteva secunde, cinci secunde, 10 secunde. Nu ne-am panicat că nu s-a mişcat nimic înăuntru, probabil că locaţia era OK.

Deşi eram la un etaj superior, nu a fost ceva de speriat. Prietenii noştri ştiau că suntem în Centrul Vechi, am fost asaltaţi cu mesaje. Chiar a fost în regulă.

Nu s-a crea senzația de panică. Chiar m-am uitat în jur şi nu am văzut pe nimeni. Probabil locaţia era mai OK”, povestesc doi tineri.

Un cutremur puternic s-a simțit la ora 3.38 în mai multe zone din România. INFP a anunțat inițial că magnitudinea seismului a fost 5,7. Aceasta a fost revizuită însă, în scurt timp, la 5,8 pe scara Richter. Potrivit emsc-csem.org, cutremurul s-a simțit în Bulgaria, Republica Moldova și la granița cu Ucraina.

Cutremurul a fost cel mai puternic din ultimii 14 ani produs în România și a fost urmat de o replică, la 2 ore distanţă, cu magnitudine 3,2.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri