VIDEO. Cum să te comporți în cazul unui cutremur? Îndemnul lui Raed Arafat 

Data publicării:
633

Ministerul Afacerilor Interne - Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a demarat campania națională de informare preventivă „Nu tremur la cutremur”, al cărui obiectiv principal este conștientizarea, informarea și pregătirea populației pentru a reacționa corect în situația producerii unui cutremur.

Declanşarea unui cutremur ne surprinde întotdeauna. De aceea, trebuie să înțelegem că urmările lui, mai mult sau mai puţin grave, cu mai multe sau mai puţine victime, depind în bună măsură de modul în care fiecare dintre noi înţelege să se pregătească și să se comporte. Casa, locul unde petrecem cel mai mai mult timp, trebuie să fie pusă la punct pentru a rezista unui seism, iar noi trebui să știm cum să acționăm”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook.

De altfel, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, a postat astăzi un video alături de un mesaj.

Dacă începerea unui cutremur vă găsește într-un spațiu comercial, este recomandat să vă îndepărtați de obiectele care vă pot răni și să nu părăsiți incinta. Vă adresez invitația de a da share acestui clip informativ cu măsurile cele mai indicate”, a scris și secretarul de stat Raed Arafat pe pagina sa de Facebook. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri