Video. Dezinfectare „la mişto” împotriva pestei porcine. Personalul specializat pare a nu pulveriza nimic

Data publicării:
dezinfectare galati

Un bărbat a surprins imagini cu acţiunea de dezinfectare a maşinilor care coboară de pe bacul din Galaţi, însă personalul specializat pare a nu pulveriza nimic spre roţile autoturismelor. ”La mişto dă. Uite aşa ne îmbolnăvim noi”, spune bărbatul, imaginile fiind postate pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Un bărbat a surprins imagini cu acţiunea de dezinfectare a maşinilor care coboară de pe bacul din Galaţi.

Clipul video are puţin peste un minut şi jumătate şi arată doi bărbaţi îmbrăcaţi în costume de protecţie care pulverizează substanţă dezinfectantă către roţile autoturismelor. Din dispozitivele speciale pare însă a nu ieşi nimic, potrivit News.ro.

”Nici nu mai au apă în cutia aia şi ei încep să dea. La mişto dă. Uite aşa ne îmbolnăvim noi”, spune bărbatul în timp ce continuă să înregistreze.
Imaginile au fost postate pe Facebook, însoţite de mesajul: ”Aşa apare şi la Galaţi pesta porcină. Se dă la mişto cu soluţie”.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare, Geronimo Răducu Brănescu, a spus, la Realitatea TV, că este posibil să fie o pulverizare fină care să nu se vadă, dar a anunţat că se vor face verificări pentru că a fost asigurată cantitate suficientă de dezinfectant în toate zonele vizate.

Ultimul bilanţ al ANSVSA în ceea ce priveşte epidemia de pestă porcină africană, prezentat vineri, arată că sunt 547 de focare în 98 de localităţi, în creştere faţă de precedentul bilanţ, prezentat miercuri.

Potrivit specialiştilor, în timp ce în zona de nord-vest a României, evoluţia este lentă, ”chiar staţionară”, în sud-estul ţării ”evoluţia bolii este agresivă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri