VIDEO. „Dorel" de la Primărie a intrat cu macaraua în parc, aproape de operele lui Brâncuși

Data actualizării: Data publicării:
alee distrusa tg jiu

Imagini ca după bombardament într-un parc din Târgu Jiu, în apropierea operelor lui Constantin Brâncuşi. Câţiva angajaţi ai Primăriei au intrat pe aleile pietonale cu utilaje de mare tonaj, iar pavelele au cedat sub greutatea acestora. După ce au distrus aleea, muncitorii au început reparaţiile în parcul pentru care s-au cheltuit deja aproape două milioane de lei.

Diana Speretoiu, jurnalist Digi24: Ca să aducă în parc sculpturile din piatră, angajaţii Primăriei au pătruns aici cu o macara de peste 20 de tone. Aşa au distrus aleea pietonală pe o lungime de mai bine de 100 de metri.

Totul s-a întâmplat după lăsarea serii. A doua zi, alţi muncitori au venit pentru reparaţii.

Muncitor: Nu era făcută pentru ca să intre maşini. Sunt pietonale, nu carosabile. Dacă au băgat pietrele (n.r. se referă la sculpturi) alea mari. Bagi macara de 20 de tone...

Localnic: Ca după război şi nu se fac nici retuşurile ca lumea. Adică, pompieristic. Se astupă şi nu contează. Deci se spală nişte bani, cum s-ar zice.

Autorităţile spun că, în două zile, aleea va fi ca înainte, iar cheltuielile vor fi suportate din bugetul local.

Adrian Tudor, viceprimarul oraşului Târgu Jiu: Sigur că n-am fi avut altă variantă. Am încercat să găsesc un elicopter ca să care opere de nouă tone, dar mai ieftin iese totuşi să refacem pavajul după ce intrăm cu utilajele în acea zonă.

Parcul a fost amenajat în urmă cu şapte ani. Acolo sunt expuse câteva zeci de sculpturi realizate de artişti români şi străini.

Reporter: Cât a costat realizarea acestui parc?

Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu: Aproximativ 1,7 milioane de lei. Banii au venit atât din bugetul local, cât şi de la Agenţia Fondului de Mediu.

Municipalitatea face, în această perioadă, pregătiri pentru că, la sfârşitul acestei luni, se împlinesc 80 de ani de la inaugurarea Ansamblului Monumental Calea Eroilor. La Târgu Jiu, a fost invitat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri