VIDEO. Faleza din Eforie Nord, îngropată în nisip

Data actualizării: Data publicării:
faleza eforie nisip

Promenada din staţiunea Eford Nord a fost înghiţită de nisip. Dunele au aproape un metru, iar băncile şi coşurile de gunoi sunt îngropate. Pe plajă au fost montate garduri din stuf, însă mult prea târziu, spun autorităţile locale. Oamenii se plâng că se circulă greu în zonă şi aşteaptă ca autorităţile să cureţe faleza.

Faleza din staţiunea Eford Nord este acoperită de nisip, iar pe alocuri dunele au aproape un metru.

„Cei de la Apele Române au montat pe o rază de câţiva kilometri un gard din stuf pentru ca vântul să nu aducă nisipul pe faleza din Eforie Nord, chiar şi aşa băncile şi coşurile de gunoi sunt îngropate în nisip”, relatează Yvette Mîrza, reporter Digi24.

Localnicii se plâng că circulă greu cu maşinile prin zonă.

„Anul acesta Apele Române au venit mai târziu şi au făcut aceste parazăpezi. Aproape imposibil de circulat. Maşinile cu gardă joasă nu pot circula”, spune un localnic.

Primarul din Eforie spune că cei de la Apele Române Dobrogea au montat mult prea târziu gardul din stuf şi aşteaptă să fie curăţată faleza.

Eu am adresă la ei, trebuie să facă curat. Ar fi trebuit să monteze gardul mai repede, să facă totul preventiv, nu? Toată lumea ştie că la sfârşitul lui septembrie, august încep furtunile”, spune Robert Ştefan, primarul din Eforie.

În urmă cu trei săptămâni, şi faleza din Mamaia a fost acoperită de nisip pe o distanţă de doi kilometri. Vântul puternic a adus nisipul de pe plajă direct pe carosabil, pe pista de biciclete şi pe trotuar, unde s-au format munţi de nisip. Atunci, însă, primăria Constanta a fost cea care a curăţat faleza.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri