Sari la conținut

VIDEO. Fântâna din mijlocul drumului

O fântână răsare în mijlocul drumului, chiar pe carosabil. Localnicii beau și acum apă de acolo și nu vor ca vechea construcție să fie demolată.

Fântâna se află pe strada Tiberiu Brediceanu din Buziaș. Aurica Ștefu a băut apă de aici de când se ştie și spune că apă mai curată nu există.

Noi o îngrijim. Nu cred că arată ca o fântână părăsită. O dezinfectăm, facem de toate. (Reporter: Nu vă deranjează că e în mijlocul drumului?) Pe noi nu”, spune ea.

În urmă cu un secol, fântâna a fost ridicată pe o pajiște. A rămas acolo și când în jurul ei s-a făcut un drum pietruit și când s-a pus primul strat de asfalt. Localnicii nu vor să fie demolată.

„Fântâna asta nu va sta abandonată niciodată. Și nu se va astupa”, spune un localnic.

Noi nu lăsăm să se strice fântâna, pentru că la robinet când se oprește apa noi nu avem de băut și unde mergem?”, adaugă o femeie.

Fântâna nu pare să-i deranjeze nici pe cei de la volan.

„Nu! Nu! Îi foarte bine că îi. Lăsați-o acolo!”, spune un șofer.

Pentru că fântâna e în mijlocul drumului, localnicii au luat măsuri, astfel încât să îi ajute pe conducătorii auto. Au pus fântânii un acoperiș, în urmă cu ceva timp, pe care l-au vopsit cu linii albe și roșii de atenționare, astfel încât șoferii să vadă mai repede fântâna, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte”, relatează Mihaela Crețu, reporter Digi24.

De cât timp se află acolo nu s-a întâmplat nicio nenorocire. Vom avea grijă de ea, împreună cu localnicii”, spune Sorin Munteanu, primarul orașului Buziaș.

Pe aceeași temă

Fântână cu vin. Gratuit

Fântâna a fost inaugurată în regiunea Abruzzo, una dintre cele mai cunoscute zone viticole din peninsulă.