VIDEO. Fântâna din mijlocul drumului

Data publicării:
First Anniversary Of The Referendum Which Annexed The Crimea To Russia
SEVASTOPOL, CRIMEA - MARCH 18: A Navy sailor holds a Russian flag as people celebrate the first anniversary of the signing of the decree on the annexation of the Crimea by the Russian Federation, on March 18, 2015 in Sevastopol, Crimea. Crimea, an internationally recognised Ukrainian territory with special status, was annexed by the Russian Federation on March 18, 2014. The annexation, which has been widely condemned, took place in the aftermath of the Ukranian revolution. (Photo by Alexander Aksakov/Getty Images)

O fântână răsare în mijlocul drumului, chiar pe carosabil. Localnicii beau și acum apă de acolo și nu vor ca vechea construcție să fie demolată.

Fântâna se află pe strada Tiberiu Brediceanu din Buziaș. Aurica Ștefu a băut apă de aici de când se ştie și spune că apă mai curată nu există.

Noi o îngrijim. Nu cred că arată ca o fântână părăsită. O dezinfectăm, facem de toate. (Reporter: Nu vă deranjează că e în mijlocul drumului?) Pe noi nu”, spune ea.

În urmă cu un secol, fântâna a fost ridicată pe o pajiște. A rămas acolo și când în jurul ei s-a făcut un drum pietruit și când s-a pus primul strat de asfalt. Localnicii nu vor să fie demolată.

„Fântâna asta nu va sta abandonată niciodată. Și nu se va astupa”, spune un localnic.

Noi nu lăsăm să se strice fântâna, pentru că la robinet când se oprește apa noi nu avem de băut și unde mergem?”, adaugă o femeie.

Fântâna nu pare să-i deranjeze nici pe cei de la volan.

„Nu! Nu! Îi foarte bine că îi. Lăsați-o acolo!”, spune un șofer.

Pentru că fântâna e în mijlocul drumului, localnicii au luat măsuri, astfel încât să îi ajute pe conducătorii auto. Au pus fântânii un acoperiș, în urmă cu ceva timp, pe care l-au vopsit cu linii albe și roșii de atenționare, astfel încât șoferii să vadă mai repede fântâna, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte”, relatează Mihaela Crețu, reporter Digi24.

De cât timp se află acolo nu s-a întâmplat nicio nenorocire. Vom avea grijă de ea, împreună cu localnicii”, spune Sorin Munteanu, primarul orașului Buziaș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri