VIDEO. Fata atacată de urs povestește prin ce a trecut

Data actualizării: Data publicării:
fetita

Urşii atacă din nou în mijlocul oraşului. S-a întâmplat în această dimineaţă, în Făgăraş, judeţul Braşov. O fată de 14 ani a fost atacată de un urs pe stradă, după ce ieşise din blocul în care locuia. La scurt timp, un bărbat care trecea prin zonă a fost şi el atacat de animal.

Incidentul s-a petrecut de dimineaţă. Fata tocmai ieşise din locul în care locuia şi se îndrepta spre şcoală.

Fata a fost dusă de urgenţă la spital unde va rămâne internată. Medicii spun că rănile nu sunt grave, dar adolescenta are nevoie de supraveghere medicală. Fata îşi aminteşte cu groază momentele prin care a trecut.

Diana Lazăr, victimă: M-a muşcat de picior şi la mână mi-a dat cu ghearele. Din spate veneau niste oameni şi l-au speriat. Omul acela a vrut să salveze o doamnă care era cu un copil de gradiniţă. A vrut ursul să se dea la ea.

Înainte să fugă în pădure, ursul a mai atacat un bărbat, care a avut nevoie şi el de internare.

Pentru că atacurile urşilor s-au înmulţit în ultima perioadă, Ministerul Mediului a aprobat recent un document care stabileşte că 140 urşi pot fi împuşcaţi.

Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului: Pe zi ce trece, lucrurile demarează în sensul în care eu chiar nu îmi doream. Sper că și cota de intervenție pe care o vom da pentru Dâmbovița, ursul care a atacat omul, și cea de la Făgăraș, tot asa, să poate să rezolve „problema”.

În Dâmboviţa, oamenii din mai multe localităţi sunt terorizaţi de urşii care vin frecvent în gopsodării. Localnicii au ieşit pe străzi cu furci şi topoare pentru a încerca să ţină fiarele la distanţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri