VIDEO. Haos în transporturi din cauza ploii înghețate

Data actualizării: Data publicării:
troleibuze blocate Popa Nan 250119 (1)

Pentru a doua dimineaţă la rând, Capitala este îngheţată. Aproape toată noaptea, peste oraş a plouat cu gheaţă, ceea ce a mai adăugat un strat peste cel deja existent. În timp ce pe marile bulevarde s-a dat cu sare, şoferii şi pietonii se plâng că străzile laterale, aleile dintre blocuri şi trotuarele sunt adevărate patinoare.

Şoferii bucureşteni au avut nevoie de zeci de minute de pregătiri, înainte să poată porni la drum. După 24 de ore de ploaie înghețată, cea mai mare provocare a fost curăţarea maşinilor.

Iar provocările nu s-au terminat odată cu îndepărtarea gheţei de pe geamuri. Utilajele care au împrăştiat sare nu au ajuns şi pe drumurile secundare, aşa că acestea au rămas la stadiul de patinoar. La fel şi trotuarele, aşa că pentru pietoni pare esenţial să ştie să patineze.

Zeci de copaci căzuți în București și Ilfov

Echipele ISUBIF au acţionat pentru îndepărtarea a 22 de copaci căzuţi, în ultimele 24 de ore, pe carosabil şi pe opt autoturisme în Bucureşti şi judeţul Ilfov, ca urmare a vântului puternic. De asemenea, pompierii au ridicat şi doi stâlpi rupţi, unul în Capitală şi unul în judeţul Ilfov, anunță ISUBIF. 

Autostrada Soarelui, închisă din cauza poleiului

Tot din cauza poleiului, Autostrada Soarelui a fost închisă încă de aseară. 100 de kilometri din Autostrada Soarelui şi cinci sectoare de drumuri naţionale sunt închise din cauza vremii. Pe şosele s-a depus un strat gros de gheaţă în cursul nopţii, sau sunt acoperite de zăpadă viscolită. Astfel, autostrada spre Constanţa este închisă, încă de joi seară, între Bucureşti şi Drajna. Nu se circulă pe Transalpina, între Novaci şi Rânca. În Ialomiţa, traficul a fost oprit pe DN 2C şi DN 2D.

Pe alte şosele din judeţ sunt restricţii de tonaj. În acelaşi timp, în Buzău au fost închisă o porţiune de 30 de kilometri din DN 2B. Sunt probleme şi la malul mării, unde a fost emis vineri dimineaţă un cod galben de ceaţă. Din această cauză, în porturile Midia şi Mangalia a fost suspendată activitatea.

București | Circulația tramvaielor 41, blocată

Vineri dimineața, a fost blocaj pe linia de tramvai 41 din Capitală. Mai mulţi călători ne-au trimis în această dimineaţă imagini cu tramvaiele staţionând la capăt de linie, în Ghencea.

Oamenii spun că au fost scoase autobuze pe linia navetă 641, dar sunt insufiente pentru a prelua călătorii, iar staţiile STB şi autobuzele sunt aglomerate. Societatea de Transport Bucureşti a scris pe Twitter că la terminalul Ghencea, la ora 05:50, un tramvai 41 a deraiat si din aceasta cauza este blocată circulatia .

Echipele de intervenție sunt la fața locului și acționează pentru remediere.

Şi troleibuzele au probleme. STB anunţă că din cauza conditiilor meteo, firul de contact este îngheţat, iar circulaţia troleibuzelor se desfaşoară cu greutate, cu perioade de staţionare.

Întârzieri de zeci de minute în Gara de Nord

Vremea afectează şi transportul feroviar. Din cauza poleiului, trenurile au zeci de minute întârziere. Un tren care circula pe relația București - Arad a fost blocat vineri, după ce calea ferată a fost acoperită de pietre și arbori prăbușiți de pe versanți.

Zboruri anulate din cauza vremii

Primele curse care au plecat, vineri, de pe aeroportul din Otopeni au făcut-o cu întârzieri cuprinse între 30 şi 100 de minute. A fost nevoie de acest timp pentru operaţiunile de degivrare - curăţarea gheţei de pe aparatele de zbor. În acelaşi timp, mai multe curse au fost anulate.

Și zborurile Bucureşti - Barcelona şi retur ale companiei Wizz Air au fost anulate, joi seară. Pasagerilor rămaşi în aeroportul din oraşul spaniol li s-a explicat că decizia a fost luată din cauza vremii din ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri