VIDEO. Noi imagini și mărturii din blocul care a ars în Capitală

Data actualizării: Data publicării:
foc

S-au întors acasă şi au găsit doar dărâmături şi cenuşă. Cele 54 de familii din Bucureşti al căror bloc a ars complet acum două săptămâni au primit aprobarea autorităţilor să revină în apartamente ca să recupereze ce a mai lăsat focul intact. Din păcate pentru ei, nu mare lucru.

La 90 de ani, Mihail a pierdut totul în doar câteva clipe. Acum, anchetatorii i-au dat voie să intre în clădire şi să-şi recupereze lucrurile din apartament. N-a mai găsit însă mare lucru.

„Strânge omul ca furnica, când dispare, nu ia nimica. Văsărie, suportul de telefon, telefonul s-a votalizat. Patul s-a topit, că era din bureți și...stăteam cu capul la feareastră și am simțit pe la 2 noaptea o căldură aici și când m-am trezit, geamul era în flăcări. Mi-am luat pantalonii peste pijama, geanta cu acte, mai mult n-am putut.

Familia a fost cea care l-a ajutat să nu rămână sub cerul liber.

Prin acelasi chin trec zeci de familii, care au scormonit printre ruine în speraţa că vor mai recupera ceva.

Valentin Stan, jurnalist Digi24:În fața blocului care a ars, astăzi sunt înșirate electrocasnice, dulapuri, dar și canapele. Cei mai ghinioniști dintre oameni au reușit să salveze doar flori, mai multe pahare și castroane. Sunt singurele lucruri rămase în urma incendiului, iar cu acestea oamenii trebuie să-și continue viața.

Primăria sectorului 5 le-a promis oamenilor că îi va ajuta, însă ei spun că până acum nu au primit nici măcar un semn.

Locatar: Am recuperat ce era mai bun, în rest e prăpăd. Că se dă 3.000 de lei de persoană, se dă chirie pe trei ani și a cam început s-o ia la vale. Face anchete, face nu stiu ce, pe unde stam a început să ne urmărească Poliția locală să ne urmărească dacă stăm acolo, dacă...

Primăria Sectorului 5 transmite, totuși, că o parte dintre familii a primit deja sumele de bani promise. Este vorba despre cei care îndeplinesc un criteriu-cheie şi anume să nu mai deţină o altă locuinţă. Ceilalţi vor trebui să aştepte următoarea şedinţă a Consiliului Local, unde se vor propune ajutoare sociale şi pentru ei.

În urmă cu două săptămâni blocul a fost consumat de flăcări, după ce incendiul s-a extins de la o casă din apropiere. Poliţiştii fac acum o anchetă pentru a stabili exact cum s-a produs incendiul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri