VIDEO. Orășeni care înoată în noroaie

Data publicării:
drum noroi

Să traversezi strada în oraşul Marghita din Bihor este o cursă cu obstacole. Noroaiele lăsate în urmă de muncitorii firmelor care lucrează la sistemul de apă şi canalizare le fac viaţa grea localnicilor. Maşinile se împotmolesc, trotuarele nu se mai văd, iar copiii trebuie luaţi în braţe, până la maşină.

Şoferii trebuie să fie extrem de atenţi, pentru că orice derapaj în noroi poate fi periculos. Nici pietonilor nu le este uşor. După două zile de ploaie, noroiul ajunge deja la glezne și nu vorbim despre un drum de ţară, ci despre o stradă situată în oraşul Marghita.

Sunt însărcinată o iau în braţe şi îl duc altceva nu am ce să fac”, spune o tânără.

Trebuie să ne încălţăm aşa, cu pungi de nailon, să ne protejăm până ieşim la o şosea”, spune o altă femeie.

Am fost în multe ţări, chiar şi din lumea a treia şi am văzut cum se repară drumurile. Se lucrează foarte repede, aici durează mai mult”, spune Roberto Godinis, un cetățean străin aflat în localitate.

Primăria spune că zona este mlăştinoasă, iar lucrările înaintează greu. Firmele de construcţii cer şi ele răbdare, pentru că termenul nu e depăşit.

Cerem firmelor să urgentăm lucrările, noi suntem în grafic avem teoretic contractul până în martie anul viitor”, spune Florin Aslovici, inspector în cadrul primăriei Marghita.

O să fie probabil încă o perioadă, mai trebuie să aibă răbdare oamenii, dar noi într-o lună vrem să terminăm cam tot”, promite Ludovic Szenczi - inginerul unei firme implicate în lucrare.

Lucrarea pentru reţeaua de apă-canal din Marghita are o valoare de 3,6 milioane de lei, din fonduri guvernamentale, şi are termen de finalizare martie 2017.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri