VIDEO.Panică la metrou. Al doilea incident în decurs de două luni, pe aceeași magistrală

Data publicării:
metrou incendiu

- Haideţi mai repede, vă rugăm!

- Dar ce e?

- Doamne, deja m-a luat cu tremuratul!

- Toată lumea pe partea stângă! Rămâneţi acolo şi direcţionaţi să nu o - mai ia pe dreapta, pe stânga! Hai, cu aparatul, veniţi încoace!

- Dar ce s-a întâmplat?

- Duceţi-l acolo şi acolo îl pregătiţi!

- Am înţeles!

- Acolo pregatiţi aparatul!

- Da, da!

Sute de călători care circulau pe Magistrala Pipera-Berceni au fost evacuaţi după ce un fum gros a făcut ca aerul să fie irespirabil. La Piaţa Victoriei şi la Aviatorilor, oamenii s-au îndreptat grăbit spre gurile de ieşire. Mulţi nu ştiau ce se întâmplă şi voiau să intre pe peron. În doar câteva secunde, panica s-a răspândit printre călători.

„Nu aveţi voie. Staţie e închisă!”

O defecţiune la izolatorul cablurilor de alimentare ale unei şine a blocat circulaţia.

„Am cumpărat cartelă, m-au lăsat să intru, lumea intra, era lume buluc pe peron, se întorsese o garnitură de tren - mi-a spus o doamnă, pentru că ardea pe linie, ardea mocnit, de zece minute, spuneau ei, şi ei lăsau lumea să între, vindeau cartele!”, a declarat o tânără.

„Am plecat de aici în urmă cu 40 de minute spre Victoriei. La Victoriei, până să ajungă la Victoriei, mnecanicul conductor s-a oprit între staţii şi ne-a anunţat: ne întoarcem înapoi. În momentul ăla s-au auzit nişte bubuituri.

Au fugit oamenii. S-au speriat. Ne-au întors înapoi, la Aurel Vlaicu. Și ne-am dat jos. Nu ne-a explicat nimic”, a povestit un călător.

Reporter: Vi s-a spus că a luat foc sau e fum?

Călător: Doar fum am văzut, era foarte multă lume şi toată lumea era panicată.

Şase autospeciale ale pompierilor au intervenit. Paramedicii au fost şi ei gata să acorde primul ajutor. Din fericire, oamenii au scăpat nevătămaţi.

Au fost evacuate persoane din stația de metrou Aviatorilor. Din fericire, nu s-a întâmplat nimic”, a confirmat Alexandru Pricop, comandantul grupului de intervenție.

După mai bine de o oră şi jumătate, circulaţia a fost redeschisă. Între Piaţa Victoriei şi Aviatorilor, trenurile circulă cu restricţie de viteză.

Ceea ce s-a petrecut marți la metrou nu a fost, din păcate, o premieră. Fumul a invadat o stație de metrou și în urmă cu două luni, este drept la o altă staţie de metrou, însă pe aceeaşi magistrală și tot din cauza unui cablu. Este o magistrală construită în anii 80, deci infrastructura învechită ar putea fi o explicație. Culmea este că aceste incidente s-au petrecut după un control la metrou efectuat de ISU (după tragedia de la Colectiv), în urma căruia s-au semnalat mai multe nereguli.  

Citiți și:

Explicațiile Metrorex, după incidentul de la Romană
Nereguli descoperite de ISU la metrou. Reacția Metrorex
Cronologie Problemele tehnice care au afectat circulația metroului bucureștean în ultimii ani

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri