Sari la conținut

VIDEO. Parcare subterană de 10 milioane de euro, terminată și închisă

Parcarea subterană din Craiova are o valoare de peste 10 milioane de euro şi trebuia să fie inaugurată încă de la sfârşitul anului trecut . Pentru că au apărut diverse probleme în timpul construcţiei, recepţia a fost amânată pentru primăvară această.

După ultima ploaie, un craiovean a filmat cum parcarea se umple cu apă, semn că se produc infiltraţii prin pereţi.

Mihail Genoiu, viceprimar Craiova: „Sunt probleme puţin mai greoaie de realizat la inflitrații în anumite zone de la partea dinspre Calea Bucureşti. Preferăm să mai întârzie o zi aşa cum a fost în mai multe situaţii, dar recepţia să fie făcută cât mai riguros”.

Probleme au sesizat şi reprezentanţii ISU.

Florin Cocoşilă, purtător de cuvânt ISU Dolj: „Ca şi deficienţe ar fi trecerea prin peretele antifoc al unor cabluri şi conducte ,trecerea unei conducte de plastic la fel prin peretele antifoc şi trebuie izolată pentru a nu se topi”.

Recepţia lucrărilor la parcarea subterană a fost amânată cu 60 de zile, timp în care constructorul va trebui să remedieze situaţia.

Laurenţiu Diaconu, reprezentant constructor: „Dăm asigurări că în dată de 8 mai care este dată de finalizare a acestor mici lucrări de remediere, totul va fi în regulă şi parcarea din punctul nostru de vedere va fi funcţională”.

Până când vor fi gata lucrările, în centrul oraşului parcarea e un chin.

Parcarea de lângă Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova, care va avea peste 600 de locuri, va fi dată în folosinţă cel mai devreme în luna mai.