VIDEO. Periferia Capitalei, uitată de autorităţi

Data publicării:
deszapezire

Mărţişorul a tremurat la minus 21 de grade în zori în Capitală şi s-a strecurat greoi prin oraşul îngheţat. Dincolo de bulevardele curăţate, de pe străzile mici s-a ieşit cu mare greutate. Locuitorii cartierelor mărginaşe sunt dezamăgiţi de modul în care s-a făcut deszăpezirea.

Aventura a început la trecerile de pietoni, flancate, la capete, de munţi de zăpadă greu de trecut. La fel ca în ultimele 2 zile, staţiile de autobuz au rămas parte din jocul nervilor. Ca să urce-n maşini, ori să coboare, călătorii au nevoie de atenţie şi de un pas mare.

Neseriozitate şi comoditate maximă. Se deszăpezeşte doar centrul! Păi aici sunt oameni de altă categorie.”

Cartierele mărginaşe nu sunt o prioritate pentru primărie. Cel puţin aşa cred locuitorii lor.

Robert Negoiţă, primarul sectorului 3: „Am văzut cetăţeni, domne, nu se poate, că-i zăpadă pe stradă! Aşa s-a întâmplat, de când ne cunoaştem noi în ţara asta, că iarna mai avem situaţii în care cade zăpada. Pe străduţe nu se poate intra cu plugul!”

„Asta depinde de primărie, nu depinde de noi. Deci, primarul cum ştie să se organizeze...”

Toate cele peste 1.000 de utilaje cu care s-au lăudat edilii au ocolit străzile mai mici.

Mihai Toader, primarul sectorului 2: „Nu au existat, până în momentul de faţă, niciun eveniment deosebit.”

În afară de gheaţă şi zăpadă, nu există nimic deosebit nici pe trotuare.

Din cauza nesimţirii! Au promis că fac ceva, şi ce au făcut? Copiii trimişi în vacanţă ... au fost lăsaţi să circule pe trotuare pline cu capcane de gheaţă.”

Mergem şi înotăm până-n genunchi, în zăpadă. Ne scuzăm că e timpul... Dar cât de cât, barem bună-voinţă sau intenţie dacă aveau... se cunoştea, cât de cât.”

Aşa arată în 2018 ziua de mărţişor de la periferia Capitalei. Primarul le cere tot oamenilor care locuiesc aici să ajute autorităţile.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: „Fac un apel atât la societăţi, cât şi la cetăţeni, să sprijine efortul autorităţilor şi să încerce să curăţe, pe cât posibil, trotuarele din faţa caselor sau din faţa firmelor, astfel încât efortul nostru să fie unul unitar şi să dăm dovadă, practic, şi de civism.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri