VIDEO. Ploaie torenţială la Galaţi

Data publicării:
galati

Apele învolburate au rupt opt kilometri de drum şi au stricat recoltele. De mai bine de 24 de ore, zeci de pompieri încearcă să scoată apa din curţile localnicilor. Care trăiesc cu teama altor necazuri. Galaţiul este sub cod galben de ploi torenţiale şi inundaţii până la noapte.

Ca la un semn, cerul s-a întunecat şi a început să plouă cu putere. Sătenii din Corod povestesc că pârâul din localitate a crescut văzând cu ochii şi într-o clipă a măturat tot în cale.

Apele învolburate au pătruns cu repeziune în peste 500 de gospodării şi au inundat 27 de locuinţe, 140 de magazii şi grajduri. Şi drumul comunal a fost distrus.

Pompierii s-au chinuit ore întregi să scoată apa din curţile oamenilor.

Motopompele abia au făcut faţă. Ca să mai poată salva ceva, oamenii au îndepărtat bordurile de ciment care le împrejmuiau gospodăriile în speranţa că apa se va scurge mai repede.

17 echipe de voluntari, în frunte cu primarul, au venit in ajutorul oamenilor. Dincolo de gospodării, şi fântânile vor trebui curăţate de malul adus de torenţi. Autorităţile au promis că vor aduce în sat cisterne cu apă potabilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri