VIDEO. Groapă de gunoi lângă unul dintre cele mai vizitate obiective din România

Data actualizării: Data publicării:
gunoi

Localnicii din Hunedoara pun în pericol veniturile pe care oraşul le obţine din turism. Au transformat în groapă de gunoi un pârâu care trece pe lângă Castelul Corvinilor, unul dintre cele mai vizitate obiective din România. Peste 350.000 de turişti au fost acolo, anul trecut.

Pârâul Zlaști trece la şapte metri de Castelul Corvinilor. Apa plină de gunoaie strică însă toate amintirile turiştilor.

Valea pârâului, din păcate, arată ca un magazin universal al gunoaielor. Găsești aici aproape orice, de la PET-uri și jucării până la resturi menajere și chiar obiecte de mobilier.

Localnic: Îi jenant așa, să vezi gunoaie chiar așa, în preajma castelului.

Localnicii de la Hunedoara arată cu degetul spre oamenii din satele aflate în amonte. Nimeni nu a fost însă niciodată prins ori amendat pentru că a aruncat gunoaie în pârâu.

Localnică: Oamenii nu sunt civilizați, eu cred că fără o intervenție din partea autorităților care să-i amendeze efectiv pe cei care aruncă n-o să se întâmple niciodată nimic.

Voluntarii şi-au făcut un obicei din a curăţa de gunoaie pârâul care trece pe lângă Castelul Corvinilor, dar trudesc în zadar. Nici angajaţii muzeului nu reuşesc să facă faţă nepăsării localnicilor.

Dan Bera, administrator Castelul Corvinilor: În fiecare zi facem curat în pârâul Zlaști în perimetrul castelului, dar vine tot mai multă mizerie. Din păcate oamenii încă aruncă deșeurile în Zlaști.

Castelul Corvinilor, ridicat în secolul al XV-lea, este considerat unul dintre cele mai frumoase din lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri