VIDEO. Revoluția parcărilor din București nu îi sperie pe parcagiii de ocazie. De teamă, unii șoferi plătesc de două ori

Data publicării:
parcare
Revoluția parcărilor din București nu îi sperie pe parcagii de ocazie. Foto: Captură Digi24

Revoluția parcărilor din București nu le strică afacerile ilegale parcagiilor de ocazie. De teamă, unii șoferi plătesc, practic de două ori, de teamă că și-ar putea găsi mașina zgâriată. Autoritățile le recomandă să nu se lase intimidați și să sune la 112.

- Băgați-vă cu spatele.
- Păi nu e stație de autobuz aici?
- Mamă. Vino mai în spate atunci.
- Dacă vine poliția?
- Nu vine nicio poliție. Dă-o mai în spate.

Deși acum parcarea este cu plată peste tot, acest lucru nu îi descurajează pe cei care oferă ilegal, contra cost, locuri de parcare. Prețurile diferă în funcție de cât dorește să ofere fiecare șofer și de cât de în siguranță vrea să știe că îi este mașina.

-Chiar dacă plătesc. Da! Sunt ăștia care stau de îi vedeți în spate care vor ceva bani, doar că de data asta e poliția lângă ei.

- Astea sunt ale Primăriei Municipiului București.
- Dar nu mă interesează pe mine.
- Uite aici, mi-a făcut semn că vrea bani. Eu am aplicația și știu că trebuie să plătesc aici, nu să dau la samsari.
- De ce i-ai făcut semn să parcheze aici?
- Păi eu fac parcare de atâția ani aici, măi mamă.

Un parcagiu de ocazie din București a primit amenzi în valoare de o sută două mii și două sute de lei, numai în ultimul an și jumătate. Nu a plătit însă nimic până acum.

-Deci pentru apelarea la mila cetățenilor în schimbul oferirii unui loc de parcare, acest cetățean a fost sancționat numai de către colegii mei de 536 de ori.

În total, polițiștii din Capitală au dat de la începutul anului aproape patru mii de amenzi din care doar aproximativ 5 la sută dintre acestea au fost achitate.

Daniel Rășică - Șeful Poliției Locale București: Problema este cea generată de lege pentru că ulterior această contravenție se poate transforma în muncă în folosul comunității printr-o hotărâre de instanță care conform legilor în vigoare nu prea poate fi pusă în aplicare. Din cauza faptului că nu se prevede o procedură de a se emite un mandat sau de căutare acestei persoane pentru că a putea fi adusă forțat să presteze această muncă în folosul comunității.

Autoritățile le recomandă cetățenilor să nu le dea bani parcagiilor de ocazie, iar dacă aceștia devin violenți să nu ezite să sune la 112. Pe masa parlamentarilor este o lege care i-ar putea trimite la închisoare de la 9 luni la 2 ani. Proiectul stă însă blocat de mai bine de 5 ani.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri