Sari la conținut
News Alert

VIDEO. S-a desprins o bucată din acoperişul fostei fabrici de bere Rahova

O bucată din acoperişul fostei fabrici de bere Rahova s-a desprins marţi dimineaţă şi a căzut pe carosabil, fiind solicitată intervenţia ISU.

ACTUALIZARE. Primarul sectorului 5, Adrian Florea, a declarat că proprietarul a mai fost amendat pentru un incident petrecut un iarnă, dar instanța a anulat amenda. „Vom vedea ce măsuri putem lua legal împotriva lui”, a spus Florea.

____________________________________________________________________________________________________________________

„La locul evenimentului a fost alocată o autoscară. În urma recunoaşterii efectuate de echipajul de pompieri, s-a constat că aceştia nu pot acţiona în condiţii de siguranţă”, au declarat pentru News.ro reprezentanţii ISU.

Totodată, la faţa locului, sunt prezenţi şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, în vederea identificării unei soluţii pentru îndepărtarea elementelor aflate în pericol de cădere.

La începutul acestui an, traficul în zonă a fost perturbat după ce o bucată din zidul fostei fabrici de bere s-a prăbuşit.

La acel moment, a fost consultat un expert de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, care a recomandat îndepărtarea consolei clădirii.

„Recomandarea expertului independent din partea Inspectoratului de Stat pentru Construcţii este ca toată consola să fie îndepărtată", a spus atunci primarul general Gabriela Firea.

Primarul Sectorului 5 a spus că toate cheltuielile vor fi facturate proprietarului, întrucât clădirea nu se află nici în subordinea Primăriei Capitalei şi nici a Primăriei Sectorului 5.

„Cu siguranţă vom lua toate măsurile legale pentru a putea recupera banii aceştia, pentru că nu se poate să intervină autoritatea statului pentru o proprietate privată. Cu siguranţă îi vom factura toate cheltuielile legate de neajunsurile pe care le-a produs firma de transport, curăţenia zonei, toate aceste lucruri vor fi facturate agentului economic privat”, declara la acel moment primarul Sectorului 5.

Conform Hotnews, proprietarul din acte al Fabricii de bere Rahova este firma Rahova Halls - American Hall. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma Rahova Halls - American Hall este deţinută, la rândul său, de alte doua firme: Bucharest Fashion Exchange SRL, firma romaneasca, cu sediul social tot în Calea Rahovei 157 (adresa Fabricii Rahova), şi firma Bell Agio SA, cu sediul social in Elvetia. Nu există niciun asociat persoana fizica.

În firma Bucharest Fashion Exchange SRL, care detine Rahova Halls - American Hall, sunt asociati Anca Cerasela Bartha, Debarth Investment SA - firma elvetiana si S.C. Home Art Galleria, cu sediul in Calea Rahovei nr. 157.
Potrivit Hotnews, Anca Cerasela Bartha este, de asemenea, administratorul firmei Rahova Halls - American Hall. Anca Bartha este soţia omului de afaceri elvetian de origine română Emeric Bartha. Emeric Bartha este acţionar si unul dintre fondatorii centrului de afaceri World Trade Center din Bucuresti şi a cumpărat de la moştenitori, la inceputul anilor '90,  Palatul Ghica, şi el monument istoric, pe care l-a folosit, la scurt timp după aceea, pentru a garanta un credit la Bancorex.