VIDEO. Șantier general în Făgăraș. Pe mai mult de 80% dintre străzi se fac lucrări de modernizare a rețelei de canalizare

Data publicării:
fagarash

Locuitorii străzilor pe care se fac lucrări au ajuns la capătul răbdării. S-au săturat să tot dea bani pentru a-şi repara maşinile care se rup prin gropi şi să respire praf la cea mai mică adiere de vânt.

Lucrările de reabilitare a reţelei de apă şi canalizare din Făgăraş au început cu mare avânt în 2013, dar s-au împotmolit pe parcurs.

„Firma nu a răspuns nici în urma amenzilor aplicate de noi, nici în urma adreselor făcute, nici în urma intervenţiilor făcute săptămânal la şedinţele de progres”, spune Sorin Mănduc, primarul orașului Făgăraş.

Constructorul se scuză. „Au existat nişte probleme privind reţelele vechi, care au dus la o mică întârziere de circa două luni de zile. Reţele vechi, neidentificate în planuri, găsite în pământ, la diferite adâncimi”, susține Jenică Dop, reprezentantul firmei constructoare.

Acum, compania de apă se vede nevoită să prelungească termenul de finalizare a lucrărilor.

„Și decalarea unui asemnea contract nu poate fi facută că vrem noi şi că vrea el, ci pe nişte motive întemeiate. Probabil luna septembrie va fi capul terminal al acestui proiect”, spune Vasile Manta, reprezentantul companiei de apă.

Costul lucrărilor de reabilitare a celor aproape 54 de kilometri de conducte de apă şi canalizare este de peste 43 de milioane de lei, bani europeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri