VIDEO. Satul în care, după viitură, se mai circulă doar cu barca

Data actualizării: Data publicării:
satul

Viiturile au lovit cu forţă năpraznică şi în Covasna. 260 de oameni au fost evacuaţi din calea apelor care au ajuns în unele locuri la doi metri înălţime. Cei care s-au întors după trecerea puhoaielor au avut nevoie de barcă să ajungă la casele devastate de inundaţii.

O breșă în barajul care ținea sub control apele Târlungului a fost suficientă pentru ca localitatea Băcel să fie acoperită de ape.

Mihaela Brazdeș, jurnalist Digi24: Înainte de inundații, pe aici trecea drumul care leagă satul Băcel de comuna Lunca Mărcușului. Acum, totul este plin de apă, iar barca a devenit singurul mijloc de transport.

Jurnalist: Cum e în larg? Ca să spunem așa...

Localnic: Ca pe Dunăre! E nasol, casele sunt în apă, apă în casă, omul ăsta mai are animale acolo, porcii sunt în apă. Nu poate să le dea de mâncare.

Jurnalist: Se poate intra în case, în curți?

Localnic: Cu barca, da! E apa până aici, în piept.

Oamenii au fugit din calea șuvoaielor, însă când s-au întors i-a întâmpinat imaginea dezolantă a gospodăriilor acoperite de apă și nămol.

Mobila, electrocasnicele, hainele, animalele, oamenilor din Băcel, Covasna, au fost luate toate de viitură.

Mihaela Brazdeș, jurnalist Digi24: În unele zone, apa ajunge și la un metru și jumătate înălțime.

Județul Covasna a fost puternic lovit de inundații. 260 de oameni și-au părăsit gospodăriile, de teamă că și-ar putea pierde viața, iar 90 de case au fost distruse aproape în totalitate. Numai în Lunca Mărcuș au fost luate de ape 50 de gospodării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri