VIDEO. Școala renovată și utilată de corporatişti

Data publicării:
scoaladolj

Cu doar o săptămână înainte de reluarea cursurilor, zeci de voluntari şi localnici renovează şcoala din comuna Argetoaia, din judeţul Dolj. Proiectul este al unei fundaţii, dar au aflat de el şi angajaţii unei firme din Bucureşti, care s-au oferit să participe. Şcoala a fost construită în urmă cu peste 100 de ani şi autorităţile locale spun că nu aveau bani pentru consolidarea şi modernizarea ei.

Alături de voluntarii unei fundaţii implicate în proiecte sociale, angajaţii firmei din Bucureşti au renunţat la timpul lor liber din acest weekend. Şi-au propus ca, în doar două zile, să renoveze şcoala din Argetoaia. 50 de copii vor învăţa acolo în noul an şcolar.

Nu este bucurie mai mare decât să știi că le faci un bine. Toți copiii au dreptul la aceleași condiții de învățământ”, spune o tânără.

S-au înscris foarte repede, au venit cu idei diverse”, afirmă Eugen Floara, manager de resurse umane.

Geamurile acelea erau aproape să cadă pe elevi, de igienizare nu mai vorbesc. S-au făcut lucruri minunate, așa cum ați văzut și în interior”, recunoaște directorul școlii, Robert Stroe.

Materialele de construcţie au fost cumpărate din banii strânşi de fundaţie şi din cei veniţi dintr-o donaţie privată. Alături de voluntari şi corporatişti, la muncă au venit şi beneficiarii proiectului.

Fundația a venit cu materiale, iar eu cu forța de muncă. Cu oamenii din comună am turnat betonul, am reabilitat pereții, am pus gresie, parchet”, spune Lucian Vânătoru, primarul comunei Argetoaia.

Tot voluntarii vor fi cei care vor şi utila şcoala. Ei au cumpărat inclusiv rechizite pentru elevii din comună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri