VIDEO. Sediu de poliție cu WC în curte, în România secolului XXI

Data actualizării: Data publicării:
wc in curte politie

Zeci de clădiri ale posturilor de poliţie din judeţul Suceava au nevoie urgentă de reparaţii. În două localităţi, secţiile comunale de poliţie mai stau în picioare doar mulţumită bârnelor groase proptite în pereţii ce plini de crăpături.

La Suceava au venit bani doar pentru refacerea a cinci sedii de poliţie, deşi zeci de posturi au nevoie ugentă de reparaţii.

În comuna Mitocu Dragomirnei, de pildă, sediul poliţiei e o ruină. Unul din zidurile exterioare ale postului de poliției din Mitocu Dragomirnei este atât de deteriorat, încât riscă să cadă în orice moment, din acest motiv a fost susținut cu aceste bârne, o soluție, clar, doar provizorie.

Localnicii ocolesc cu grijă sediul postului de poliţie. Oamenii legii n-au încotro.

Arată jalnic pentru o comună așa de mare, frumoasă, e jale. Ar trebui să aibă condiții decente”, spune o femeie.

Nu s-a dărâmat?”, întreabă glumind o alta. „A să vie pe dânșii, pe polițai, nah”, adaugă ea.

Nu e normal, poliția ne păzește, nu? Nu ne păzește! Unde să stea, să scoată actele în drum?”, spune un alt localnic.

Organe ale statului... Ar trebui să aibă, dar de unde, așa e la noi, dacă ar fi alegeri în fiecare an, să vină Iohanis la Dragomirna, în fiecare săptămână s-ar face câte ceva”, afirmă un alt bărbat.

Situaţia nu e mai bună nici în comuna vecină.

Şi sediul postului de poliție din Stroiești are nevoie urgentă de reabilitare pentru că riscă să se prăbușească. Această clădire a fost construită în anii 70 și nu a fost niciodată reabilitată, mai mult decât atât, toaleta se află în curtea instituției.

Autoritățile locale spun că nu pot interveni, de vreme ce ruinele aparțin de Ministerul de Interne.

Nu avem posibilitatea de a investi, pentru că postul de poliție - cred că și celelte din județ sau marea majoritate a lor- nu sunt nici în domeniul public, nici privat al comunei, deci nu putem investi într-un obiectiv care nu e al Primăriei”, explică Mihai Senic, primarul comunei Stroiești. „E într-o situație catastrofală. Cei care ar trebui să-și facă treaba, până la urmă e și emblema instituției care o reprezintă acea siglă acolo, nu și-o fac”, spune Mihai Senic, primarul comunei Stroiești.

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie a cerut ministerului bani pentru reabilitarea a 11 clădiri.

În urma situațiilor transmise către forurile centrale au fost primite fonduri în acest an în valoare de peste 183.000 de lei pentru reabilitarea a cinci posturi rurale de poliție: posturile din Dorna Arini, Cornu Luncii, Ostra, Drăgoiești, Mălini, dar și Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

Prin urmare, pe lista posturilor care vor fi reparate în acest an nu sunt nici sediul poliţiei din Mitocu Dragomirnei, nici cel din Stroieşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri