VIDEO. Şoferilor RATB le place pericolul, spun participanţii la trafic

Data publicării:
tramvai blocat

Zeci de mii de oameni îşi lasă viaţa în mâinile lor în fiecare zi. Au încredere în ei să-i ducă spre serviciu sau spre orice alt loc în care au treabă. Pasagerii nu ştiu însă că mastodonţii în care se află trec de multe ori milimetric de câte un accident grav. 

Vatmanii sau şoferii de autobuze şi troleibuze forţează semafoarele şi trec pe roşu, doar ca să nu dea prioritate altor maşini şi ca să nu fie nevoiţi să aştepte pentru a trece intersecţia. 

Pe internet pot fi oricând găsite înregistrări care dovedesc că unii dintre angajaţii regiei de transport din capitală nu sunt mereu atenţi. Anul trecut, şoferul unui autobuz de pe linia 104 a fost aproape de un accident extrem de grav. După un viraj, n-a văzut două femei pe trecerea de pietoni, iar colţul maşinii sale a trecut la numai câţiva centimetri. 

Reprezentanţii RATB spun că permanent trimit echipe în trafic să îi monitorizeze pe şoferi şi vatmani, iar greşelile observate sunt imediat sancţionate. Statistic, cel mult zece şoferi ai regiei rămân fără permis, pe an. Mai ales că poliţiştii îi iartă uneori pe şoferii regiei, ştiind că aceştia riscă pedepse grave. 

În perioada în care au permisul suspendat, şoferii şi vatmanii pot fi penalizaţi şi la salariu. aceasta e doar una din măsurile disciplinare pe care şefii o pot lua împotriva lor după ce comit astfel de greşeli.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri