VIDEO. „Spitalul de jucării” din București, unicat în România

Data publicării:
jukarii

Poate fi greu de crezut, dar sunt mii de copii care nu au avut niciodată o jucărie. Pentru micuţii orfani, bolnavi sau ai căror părinţi sunt prea săraci a fost creat un spital, unde oricine poate dona păpuşi, ursuleți sau maşinuţe.

Valentin Dinu este medic. Nu vindecă oameni, ci jucării defecte. El stă zilnic câteva ore şi coase, curăţă sau repară mecanisme stricate.

„E o muncă migăloasă, dar în primul rând este o muncă plăcută. Pentru toţi, indiferent ce vârstă am avea, e o plăcere să te joci cu o jucărie, să ţii o jucărie în braţe şi să fii înconjurat de atâtea jucării”, spune Valentin Dinu.

Mickey Mouse a ajuns la spital cu o plagă la gât. Valentin spune că-l poate însănătoşi în doar câteva minute „O să îl coasem pe Mickey, folosim nişte aţă simplă şi o să încercăm să îi reparăm această rană”.

În Spitalul de Jucării, personalul medical este format din angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Comunitară din Bucureşti şi uneori persoane fără adăpost care stau la centru şi care vor să ajute. Totul benevol, fără bani.

Fiind un proiect cu cost zero, lucrurile... lipici, aţă şi tot ceea ce ne-a trebuit ca să reparăm aceste jucării au fost aduse de la noi de acasă”, afirmă Iuliana Ghiţă, coordonatorul proiectului.

Recompensa cea mai frumoasă pentru voluntari sunt zîmbetele şi sclipirile din ochii micuţilor care ating pentru prima dată o jucărie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri