VIDEO. Străzi asfaltate numai pe hârtie

Data publicării:
ocne

În urmă cu doi ani, primarul din Ocnele Mari a demarat un proiect pentru reabilitarea a şapte străzi din oraş. A primit de la Guvern opt milioane de lei, iar lucrările urmau să se încheie în toamna anului trecut. Cel puţin asta era promisiunea firmei din Piteşti care a primit toţi banii încă de anul trecut. N-a terminat decât patru, dar toate cele 7 străzi apar în actele primăriei ca fiind asfaltate, după cum au descoprit inspectorii Curţii de Conturi.

„Nu vedeţi. Nu e niciun asfalt. Unde e asfaltul?”, spune un localnic

Reclamaţile șoferilor i-au pus pe drumuri pe inspectorii Curţii de Conturi Vâlcea.

„Suma înscrisă nejustificat în situaţie de lucrări reprezentând categorii de lucrări neexecutate, structură rutieră, drumuri laterale, rigole, podețe, siguranța circulației la străzile Coșota, Cocenești și Gânjulești este în sumă totală de 2. 549.000 de lei”, se arată în raportul Curții de Conturi.

Acest domn primar îşi bate joc de banii primiţi de la Uniunea Europeană, de la Guvern”, afirmă Gheorghe Câlea, fost consilier.

Edilul recunoaşte că a acceptat să semneze, deşi lucrăirle nu erau gata.„Domnule, ei au judecat finanţist, eu am judecat ca un inginer, e o realitate, eu nu pot să neg că aceste străzi nu sunt. Dar ei nu au ţinut cont de protocol, ei au zis: trebuia să dai drumul, ai primit banii”, a declarat primarul Petre Iordache.

Primarul din Ocnele Mari promite că, de săptămâna viitoare, începe adevărata asfaltare. În plus, el a contestat şi raportul Curţii de Conturi Vâlcea. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri