VIDEO. Sute de oameni în Piața Victoriei, după condamnarea lui Liviu Dragnea. Au mers apoi la MAE pentru a cere demisia ministrului

Data actualizării: Data publicării:
Oamenii s-au strâns în Piața Victoriei după condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare
Oamenii s-au strâns în Piața Victoriei după condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Sute de persoane s-au adunat, luni seară, în Piața Victoriei din Capitală, la scurt timp după ce Liviu Dragnea, condamnat definitiv în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, a fost încarcerat la penitenciarul Rahova. Oamenii spun că lupta pentru apărarea statului de drept trebuie să continue și cer demisia guvernului condus de Viorica Dăncilă. Ei sunt solidari cu românii din diaspora care nu au putut vota duminică la alegerile europarlamentare 2019 și referendumul  pe justiție. Scandează „Meleşcanu, penalul!”, „Hoţii”, „Slugilor fără stăpân”, „Diaspora”.

„România a spus DA! Nu vrem să fim conduși de hoți! Vă invităm astăzi, de la ora 19:30, în Piața Victoriei, pentru sărbători o Victorie, dar și în semn de solidaritate cu revolta pe care o simt toți cetățenii români din afara granițelor care nu au putut să-și exercite dreptul constituțional la vot. Referendumul solicitat de societatea civilă și inițiat de Președintele Klaus Iohannis a aratat că, într-o măsură covârșitoare, românii vor o justiție independentă și o clasă politică care să nu fie mai presus de lege”, se arată în anunțul organizatorilor. Evenimentul, intitulat „Sărbătoarea primei Victorii”, a fost organizat pe rețelele de socializare, la scurt timp după ce Liviu Dragnea a fost condamnat, scrie Mediafax.

manifestatie dupa condamnare dragnea - ganea
manifestatie dupa condamnare dragnea - ganea

Fotogalerie © Inquam Photos/Octav Ganea

Cele câteva sute de oameni care au venit în Piaţa Victoriei au adus, în mod simbolic, șampanie și tort, pentru a sărbători. Perimetrul din centrul Pieţei Victoria în care se aflau protestatarii nu a fost înconjurat de garduri. În zonă nu se aflau efective de jandarmi, potrivit Agerpres.

„Ce vedem acum în Piața Victoriei sunt, într-adevăr, cei care au fost săptămâni, zeci de săptămâni, la proteste în acești trei ani și acuma cumva au sentimentul că efortul lor civic n-a fost în zadar”, a declarat liderul USR, Dan Barna, comentând imaginile la „Jurnalul de seară” de la Digi24.

„Acest semnal, steagul Uniunii Europene, prezent în toate manifestațiile din ultimii doi ani și jumătate, de la elefanți, celebrii elefanți, până în astăzi, steagul Uniunii Europene prezent la Sibiu, în fața liderilor europeni, purtate nu din obligație, nu de oameni aduși cu arcanul, ci pur și simplu din respect, din dragoste pentru UE (...) a fost uluitor”, a comentat și Rareș Bogdan, cel care deschide lista candidaților PNL pentru Parlamentul European.

La ora 21:00, oamenii strânși în Piața Victoriei au marcat „momentul luminițelor” și au cântat, așa cum se făcea la fiecare protest, imnul „Deșteaptă-te, române!”. Iată imaginile:

Ulterior, oamenii din Piața Victoriei au pornit în marș către Ministerul de Externe având o pancartă uriașă pe care scrie „DEMISIA”. Duminică seara, ministrul Teodor Meleșcanu declara că nu are nimic să-și reproșeze pentru modul în care a fost organizat votul românilor din diaspora, sursă, din nou, a unor profunde nemulțumiri.

Citiți și:  După ce ieri întreba retoric care îi este vina, azi, Meleşcanu îşi cere scuze românilor din diaspora

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri