VIDEO. Trotuarele, capcane pentru pietoni

Data publicării:
trot

Trotuarele din câteva cartiere din Constanţa sunt adevărate capacane pentru pietoni. Pavelele fie sunt instabile, fie lipsesc, iar asfaltul este găurit şi plin de buruieni. Mulţi oameni spun că preferă să meargă pe stradă chiar dacă maşinile trec razant pe lângă ei.

Pe o stradă de la marginea Constanţei, pavelele de pe trotuare sunt sparte. Oamenii spun că dacă nu sunt atenţi, se împiedică şi pot cădea.

Bătrân: „Partea asta mai este cum mai este, dar partea cealaltă, acolo sunt în sus aşa şi când calc pe ele se mişcă şi eu nu am stabilitate în picioare. Și nu mai merg pe aici”.

Probleme sunt şi în zonele centrale. Pe o stradă circulată din oraş, pe lângă pavelele instabile sau găurite, pe un trotuar nu prea lat, oamenii trebuie să fie atenţi să ocolească şi stâlpii.

Bărbat: „Aşa e la noi, la români,e posbil orice. Aţi văzut că i-a lăsat în mijlocul şoselei când au avut unele rectificări, acolo tot e bine”.

Primăria spune că a început reabilitarea trotuarelor, dar lucrările se fac pe rând.

Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța: „Sunt într-adevăr în graficul de priorităţi. Trotuarele au fost şi ele în lucru. Am asfaltat până acum, în 2016, 56.000 de metri pătrați”.

Reprezentanţii primăriei nu au o evidenţă a suprafeţei totale a trotuarelor din municipiul Constaţa. Vor face măsurători în perioada următoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri