Video. Ulei alimentar uzat, aruncat în Dâmbovița, în zona Pasajul Basarab

Data actualizării: Data publicării:
dambovita poluata

Râul Dâmboviţa e poluat de angajaţii unei terase din zona Pasajului Basarab. După ce un bărbat a fost filmat în timp ce arunca găleţi pline cu apă murdară şi ulei alimentar uzat direct în râu, Garda de Mediu a mers în zonă să facă verificări.

Autorul filmării spune că în fiecare seară se întâmplă acelaşi lucru: angajaţii unui fast-food aruncă găleţi pline cu apă murdară şi ulei alimentar uzat în râul Dâmboviţa. După ce acest clip a fost postat pe internet, Garda de Mediu a venit să facă verificări.

Toţi agenţii economici o să fie controlaţi, astăzi s-a făcut verificarea pe teren, mâine o să fie chemaţi la comisariatul Gărzii de Mediu Bucureşti să se verifice actele, să vedem dacă au contracte pentru predarea acestui ulei uzat, formular de încărcare-descărcare şi vom lua sancţiunile pe care le prevede legea”, spune Viorel Glăman, comisar şef Garda de Mediu Bucureşti.

Când au ajuns în zonă, jurnaliştii Digi24 au fost abordaţi de proprietarul unui fast-food amplasat în parcarea unui centru comercial. Deşi nu ştia subiectul reportajului, patronul a chemat agenţii de pază.

Oamenii din zonă spun că văd zilnic persoane care aruncă găleţi pline cu ulei alimentar uzat direct în râul Dâmboviţa.

„I-am văzut că eu vin cam zilnic şi i-am văzut mereu. E ceva oribil să arunci în apă. Trebuia să arunce la canal, că au canale”, mărturisește un bărbat.

Reprezentanţii Apa Nova dau asigurări că nu există vreun pericol pentru populaţie, pentru că deversarea Râului Dâmboviţa nu se face în canalizare. Precizează însă că uleiul uzat aruncat în râu dăunează mediul înconjurător.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri