VIDEO. Un arădean, surprins cu o bombă neexplodată de 50 de kilograme pe bicicletă

Data actualizării: Data publicării:
arad-bomba-bicicleta
Foto: Info Trafic 24

Un bărbat din comuna Frumușeni, din județul Arad, care a găsit o bombă neexplodată pe un câmp a fost surprins luni după-amiază în timp ce o transporta pe bicicletă. Acesta a abandonat proiectilul pe marginea drumului, găsit ulterior de pirotehnişti.

Imaginile incredibile au fost surprinse luni după-amiază, pe DJ 682 dintre Frumușeni și Arad, de către un șofer. Biciclistul căra bomba neexplodată, cel mai probabil din al Doilea Război Mondial, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic greșit.

Șoferul care l-a filmat pe biciclistul cu bombă a sunat la 112, iar ulterior proiectilul a fost găsit de pirotehnişti de pe marginea drumului.

bomba-arad
Foto: aradon.ro

„Luni, 26 august, în jurul orei 18.45, în urma unui apel la 112, echipajul pirotehnic al ISU ARAD s-a deplasat în zona localității Frumușeni, pe drumul județean ce face legătura între Arad și Frumușeni. La fața locului a fost găsită o bombă de aviație, exploziv-brizantă de 50 kg, muniția fiind abandonată de o persoană necunoscută. În urma cercetării efectuate asupra muniției s-a decis: muniția va rămâne până marți în acel loc, un echipaj de poliție asigurând paza. Echipele pirotehnice nu execută distrugeri pe timp de noapte. Pregătirile pentru distrugere durează un anumit timp și nu ar fi putut fi făcute până la lăsarea întunericului. Muniția se va distruge marți. Se vor executa mai multe operațiuni specifice pentru a se putea muta bomba la o distanță de siguranță față de localitate și căile de comunicații. În prezent bomba este la aproximativ 5 metri de drum”, a transmis ISU Arad, într-un comunicat de presă, potrivit aradon.ro.

Sursa video: Arad Traffic

Redactor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri