VIDEO. Un bărbat și-a legat câinele de mașină și l-a târât pe drum

Data publicării:
caine legat de masina

Un gest barbar este anchetat de poliţiştii din judeţul Braşov. Un tânăr şi-a legat câinele de maşină şi l-a târât pe drum. Mai mulţi şoferi indignaţi de ideea sălbatică au filmat pentru a avea dovezi şi au postat imaginile pe Facebook. De acolo până la dosar penal a fost doar un pas, relatează Digi24.

Imaginile surprinse de un alt şofer, indignat de gestul bărbatului care legase câinele de maşină, au ajuns a doua zi pe pagina de Facebook a unei asociaţii de protecţie a animalelor. În ele, se vede fără dubiu că patrupedul era rănit la un picior.

Este, cu certitudine, un caz în care un animal este maltratat”, afirmă Claudiu Dumitriu, preşedintele asociaţiei Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor.

Cei care au văzut clip-ul au sesizat rapid poliţia Direcţia Sanitar-Veterinară, care a anunţat, mai departe, Poliţia.

„În cazul în care se demonstrează veridicitatea faptelor, pedeapsa de care este pasibil este închisoarea, de la trei luni la un an, sau sancţiunea amenzii”, spune Gabriela Dinu, purtător de cuvânt IPJ Braşov.

IPJ Braşov l-a identificat deja pe şofer. Deocamdată, tânărul din Codlea nu a putut fi contactat însă de autorităţile sanitar-veterinare.

„La adresa de domiciliu urmează a desfăşura o acţiune de inspecţie şi control, cu o comisie mixtă de control, pentru că la telefonul indicat de inspectoratul Judeţean de Poliţie nu răspunde”, spune Mihaela Babi, responsabil compartiment Poliţia Animalelor, DSV Braşov.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă, pe lângă pedeapsa penală, o amendă de până la 3 mii de lei. Echipa Digi24 a mers la adresa lui pentru a încerca să obţină un punct de vedere. Maşina suprinsă în filmuleţ era parcată în faţa locuinţei însă la poartă nu a răspuns nimeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri