VIDEO. Vilă a lui Ceauşescu, scoasă la vânzare. Cu cât se poate cumpăra fosta casă de protocol

Data actualizării: Data publicării:
vila ceausescu

Una dintre vilele de protocol din Predeal ale lui Nicolae Ceauşescu e de vânzare. Imobilul a fost folosit de fostul preşedinte în perioada în care era adjunctul ministrului Forţelor Armate. Imobilul are opt camere şi e construit în stil tradiţional.

Vila a fost ridicată în zona Cioplea şi are vedere spre Masivul Postăvarul. Preţul de pornire e 300.000 de dolari. Imobilul a fost una din primele construcţii de agrement din zonă.

Vila a fost construită în 1927 şi are o suprafaţă totală desfăşurată de peste 320 de metri pătraţi. Imobilul are opt camere şi un teren în suprafaţă totală de peste 1.300 de metri pătraţi.

Ioan Câmpan, profesor: Se ştie că ar fi fost şi familia Ceauşescu în odihnă în zonă, de mai mulţi ani de zile, dar ulterior, după ce, în '65, Nicolae Ceauşescu a devenit prim-secretar al PCR, ulterior, el şi-a construit o altă zonă rezidenţială în Predeal, nu departe de acest loc.

Clădirea a fost cumpărată de la primul proprietar, în 1937, de Comitetul Şcolar al Municipiului Ploieşti. A fost apoi naţionalizată şi administrată de Ministerul Forţelor Armate. A aparţinut apoi, după 1965, Întreprinderii Economice de Odihnă. În 2003, actualul proprietar a găsit-o aproape distrusă.

Gelu Dumitru, proprietar: Nu a fost întreţinută, în ani, cum trebuia. Acum am început o renovare, trebuie să îi fac o renovare generală şi încerc, încet-încet, să o renovez, în stilul în care a fost.

Vila e construită în stil tradiţional, precum casele cu cerdac din zona muntenească, iar Ceauşescu a folosit-o între 1950 şi 1958.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri