Viitor în culori pentru o fabrică abandonată din România

Data publicării:
CULORI

Spectaculoasa lucrare a fost realizată în doar câteva ore, de trei artişti stradali. S-a întâmplat la Cluj-Napoca, care în acest an e Capitala Culturală a Tineretului.

O fabrică de pâine abandonată va deveni un spaţiu alternativ de cultură. Primul pas: schimbarea la faţă, cu ajutorul unui graffiti care se întinde pe 200 de metri pătraţi. La el au lucrat trei artişti stradali, care şi-au împărţit spaţiul de lucru. „Nu vii neapărat cu o schiță și cu o idee presetată. Te lași inspirat de loc, de locație, de moment. E o abordare mult mai serioasă mai conceptuală decât un grafitti clasic unde sunt niște litere și știu eu ce, deci e practic un tablou de dimensiuni mari”, a spus Kero, artist.

Pictura murală a fost gata după şase ore de muncă, iar rezultatul final i-a făcut pe mulţi tineri să descopere potenţialul locului.Ideea cu Day15 e să reactivăm spații care momentan nu sunt puse în valoare motiv pentru care am ales este spațiul unei foste fabrici”, a spus Florina Dascăl, organizator.

Pentru a strânge banii necesari transformării fostei fabrici de pâine, cei implicaţi au vândut tricouri confecţionate chiar de ei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri