Vile de lux pe străzi din pământ. 175 din cele 700 de străzi ale Sibiului nu au fost niciodată asfaltate

Data publicării:
StrSibiu

În urmă cu şapte ani, Sandu Tamaș și-a construit o casă în cartierul Săcel, unul dintre cele mai noi din Sibiu. Atunci, zona părea să se dezvolte repede, însă drumurile au rămas aceleaşi.

Zilnic, geamurile trebuie spălate. Terasa, măturată, chiar și de două ori pe zi. Nu-mi permit să țin geamurile deschise, pentru ca e un praf groaznic. Cred ca am fost de 100 de ori în audiență, eu personal, până s-au săturat de mine”, spune Sandu Tamaş.

Sesizările celor câteva sute de proprietari din zonă au rămas fără răspuns. Locuitorii de pe străzile neasfaltate din Sibiu plătesc impozite la același nivel cu cei care locuiesc în centrul orașului.

O altă zonă, un alt cartier nou, aceleași probleme: Uitați, puteți să vedeți pe porți. Dacă nu dăm cu apă, îi teroare. Foarte mult praf. Păcat, că e o zonă frumoasă aici și cam liniștită, dar praf! Mult, mult praf”, spune un localnic.

Nici furnizorii de utilități nu au extins rețelele în cartierele noi.

Utilitățile sunt trase pe banii noștri. Adică curentul și gazul s-au tras cu noi. Și apa. Canalul s-a făcut, dar nu știu dacă s-a dat drumul, s-a facut recepția, nu știu. Că n-au pus nici capace la canal”, spune un rezident al cartierului.

Reprezentanții primăriei spun că bugetul local nu poate suporta dezvoltarea rapidă a periferiilor.

S-a intrat întâi pe arterele principale, dar nici străzile de pamânt nu au fost neglijate. Acest proiect este însă unul foarte costisitor, presupune costuri mari, de aceea este necesară etapizarea, pe ani, cu alocarea de fonduri în fiecare an, din bugetul local sau din sursele atrase”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Anul acesta, doar 14 străzi de pământ din Sibiu intră în reabilitare generală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri