Vinerea marilor cumpărături de Paște. Sute de oameni aleargă să prindă cozonaci

Data publicării:
inghesuiala cozonaci

Vinerea marilor cumpărături de Paşte a început încă din zori. Clienţii s-au strâns în faţa centrelor comerciale încă dinainte de ora deschiderii, care a fost oricum devansată. S-au înghesuit la raioanele cu produse tradiţionale, iar la final au lăsat la case chiar şi peste 1.500 de lei.

Vânzoleala în centrele comerciale a început de la primele ore ale dimineţii. Unele magazine şi-au început programul mai repede decât în mod normal ca să facă faţă fluxului mare de clienţi care au lăsat cumpărăturile pe ultima sută de metri:

„Până acum am muncit şi azi suntem liberi.”

„(Ce buget ați alocat ?) Maxim 500. Absolut cu totul. Un cozonac, carne miel, ouă. Ca tot omul . Tradiţional.”

Unii mai cu dare de mână au mai mulţi bani pentru masa de Paşte:

(Şi aici intră mâncarea şi cadourile?) Cred că până în 2.000.

Potrivit unui studiu, aproape jumătate dintre români alocă pentru masa de Paşte sub 500 de lei, peste 42% între 500 şi o mie de lei, aproape 8% între o mie şi 1.500 de lei şi 6,3% peste 1.500 de lei

În aceste zile, nu doar supermarketurile sunt aglomerate. Se fac cumpărături la foc automat şi în pieţe, pentru că românii îşi doresc legume şi fructe cât mai proaspete. Din producţia autohtonă, dacă se poate.

Sute de oameni fug pentru a prinde cozonaci

Cea mai mare aglomeraţie a fost la raioanele de cozonaci şi ouă.

La Iaşi, oamenii porniţi în goana după cozonaci au luat cu asalt un centru comercial. Sute de clienţi au aşteptat deschiderea magazinului şi au luat-o la fugă către rafturi, pentru a ajunge primii la cozonaci.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri