Voluntariatul, un avantaj la angajare

Data publicării:
voluntari

„Strângem fonduri pentru a sprijini centrul de recuperare pentru copilaşii cu dizabilităţi, dacă aţi dori să ne ajutaţi. Vă mulţumim din suflet, o zi bună!”, spune un voluntar unui trecător.

Andreea este studentă în ultimul an la Facultatea de Psihologie, dar de două zile s-a implicat şi într-o campanie umanitară pentru ajutorarea copiilor cu dizabilităţi. Mărturiseşte că îi place să ajute, dar recunoaşte şi că voluntaritul îi va aduce avantaje în carieră.

„Vorbim cu oamenii, interacţionăm cu ei, îi cunoaştem şi o să ne fie mult mai uşor în viitor când o să trebuiască să ne angajăm”, spune Andreea Maria Aromanesi, voluntar.

Şi nu este singura care mizează pe voluntariat. Numai în această campanie sunt implicaţi alţi 100 de studenţi.

„Am optat să fiu voluntar pentru că prind experienţă, socializez, mă ajută la comunicare, da, şi ajută şi la CV când e să te angajezi”, este de părere Alexandrina Mioara David, voluntar.

Organizaţiile neguvernamentale spun că de la an la an sunt tot mai mulţi tineri care se înscriu ca voluntari şi au ajuns ca anumite activităţi să fie realizate sută la sută cu ei. La final le oferă în schimb o recunoaştere a activităţii lor.

Eliberăm de exemplu adeverinţe sau scrisori de recomandare, suntem ulterior contactaţi şi ne bucură acest lucru, faptul că angajatorii consideră această experienţă de voluntariat”, spune Andreea Tofan, specialist PR.

Gheorghe Pleşu, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Iaşi consideră că „tinerii studenţi care au participat la voluntariat au o altă abordare. Parcă sunt mai participativi, ăsta ar fi marele câştig”.

„Voluntariatul te ajută să capeţi o încredere în sine, să-ţi extinzi reţeaua de prieteni chiar dacă eşti mai izolat social”, spune Daniela Mitrofan, psiholog.

Singura condiție pentru cei care vor să devină voluntari este să se adreseze organizațiilor neguvernamentale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri