Vreme caldă, cu 27 de grade, în următoarele două săptămâni

Data publicării:
caldura - 5910590-Mediafax Foto-Andreea Alexandru-1

BANAT

În prima săptămână regimul termic diurn va marca o creştere uşoară şi treptată, de la valori medii de 21 de grade, în prima zi, până la 26 de grade, pe 6 şi 7 septembrie. A doua săptămână va fi caracterizată de temperaturi maxime constante, în jurul a 26 de grade Celsius. Minimele termice vor fi cuprinse în medie între 10 şi 13 grade, iar în ultimele nopţi se vor apropia de 14 grade. Averse slabe se vor semnala în zilele de 3 şi 10 septembrie, iar în rest probabilitatea de ploaie va fi extrem de redusă.

CRIŞANA

Vremea se va încălzi uşor şi treptat în prima săptămână, de la valori medii diurne de 20 de grade în 2 şi 3 septembrie, până la valori de 24...25 de grade, în 7 şi 8 septembrie. A doua săptămână va fi caracterizată de un regim termic constant al temperaturilor, în jurul a 25 de grade Celsius. Minimele termice vor fi cuprinse în medie între 9 şi 12 grade, pe parcursul întregului interval.

Averse slabe vor apărea în zilele de 3 şi 10 septembrie, după care probabilitatea de ploaie va fi redusă.

TRANSILVANIA

În primele zile temperaturile maxime vor fi, în medie, de 19...20 de grade, după care vor creşte uşor şi vor ajunge la medii de 23 de grade, pe 7 şi 8 septembrie. Valorile diurne vor fi constante în a doua săptămână, în continuare în jurul a 23 de grade Celsius. Minimele termice se vor situa, până în data de 10 septembrie, la medii în jur de 8 grade, apoi vor creşte uşor până la 10 grade.

Averse slabe se vor semnala în zilele de 2 şi 3 septembrie, urmând ca în perioada 10 – 15 septembrie probabilitatea de ploaie să fie extrem de redusă.

MARAMUREŞ

Vremea se va încălzi uşor şi treptat în prima săptămână, de la valori medii diurne de 18 grade în 2 şi 3 septembrie, până la valori de 24 de grade, în 7 şi 8 septembrie. A doua săptămână va fi caracterizată de un regim termic constant al temperaturilor, în jurul a 24 de grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa în medie între 8 şi 12 grade, în tot intervalul.

Averse slabe vor apărea în zilele de 3 şi 10 septembrie, după care probabilitatea de ploaie va fi redusă.

MOLDOVA

Maximele termice se vor menţine la valori medii în jur de 20 de grade până în data de 7 septembrie, după care vor creşte uşor şi se vor situa între 22 şi 24 de grade Celsius până la sfârşitul intervalului. Temperaturile minime vor fi relativ staţionare pe tot parcursul celor două săptămâni şi vor fi cuprinse, în medie, între 10 şi 12 grade Celsius.

Averse slabe vor apărea în zilele de 2, 3 şi 10 septembrie. În restul intervalului probabilitatea pentru ploi va fi extrem de scăzută.

DOBROGEA

Temperaturile maxime vor fi în scădere de la valori medii de 28 de grade Celsius, în prima zi, spre 22 de grade în intervalul 4 - 7 septembrie. Începând din data de 8 septembrie valorile diurne vor creşte uşor şi se vor situa la medii în jur de 24 grade până la sfârşitul intervalului. Minimele termice vor coborî de la valori medii de 15 grade în prima noapte până la 13 grade în perioada 5 - 8 septembrie, după care vor creşte şi se vor apropia de o medie în jur de 15 grade Celsius.

Probabilitatea de ploaie slabă va fi mai ridicată în nopţile de 2 și 3 septembrie, dar şi în jurul datei de 10 septembrie.

MUNTENIA

Temperaturile diurne vor fi în scădere de la valori medii de 27 de grade Celsius, în prima zi, spre 24 de grade în perioada 4 - 7 septembrie. Începând din data de 8 septembrie valorile maxime vor creşte uşor şi se vor situa la medii în jur de 26 grade, în intervalul 11 - 15 septembrie. Minimele termice vor fi în jur de 13 grade în primele trei nopţi după care vor scădea uşor spre 11 grade, până în data de 7 septembrie. Apoi valorile nocturne vor marca o creştere până la medii de 13 grade Celsius, spre sfârşitul intervalului. Este posibil să plouă slab în 3 septembrie, dar şi în jurul datei de 10 septembrie.

OLTENIA

Maximele termice se vor situa la valori medii în jur de 24 de grade Celsius, până în data de 6 septembrie. Începând din 7 septembrie valorile diurne vor creşte uşor până la medii în jur de 26 grade și se vor menţine astfel până la sfârşitul intervalului. Temperaturile minime vor fi relativ staţionare pe tot parcursul intervalului şi vor fi cuprinse, în medie, între 10 şi 13 grade Celsius.

Probabilitatea de ploaie slabă va fi mai mare în noaptea de 3 spre 4 septembrie, dar şi în jurul datei de 10 septembrie.

LA MUNTE

În primele trei zile temperaturile maxime se vor situa în medie în jurul a 12 grade Celsius, apoi vor creşte uşor şi treptat până la valori de 16 grade, în data de 8 septembrie. A doua săptămână va fi caracterizată de un regim termic constant al valorilor diurne în medie tot în jur de 16 de grade Celsius. Temperaturile minime vor coborî uşor de la valori medii de 7 grade în prima noapte până spre 4 grade în perioada 3 - 7 septembrie, după care vor creşte şi se vor apropia de o medie în jur de 8 grade Celsius.

Averse slabe vor apărea în zilele de 2 şi 3 septembrie, în timp ce în perioada 9 - 15 septembrie probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri