Vremea se schimbă dramatic. O masă de aer rece din Europa pătrunde în România

Data actualizării: Data publicării:
parc cismigiu toamna frig copaci
Foto: Gulliver/ Getty Images

Vremea se schimbă din nou în zona țării noastre. De la temperaturile de vară, de miercuri, vom trece în numai 48 de ore la o atmosferă ca de luna noiembrie. Va fi frig, va ploua în mare parte a țării, iar pe creste va ninge și va bate vântul, a explicat Simona Căpșună, meteorolog Digi24.

Va fi foarte frig. Practic 15 grade este diferența între ziua de miercuri și, pentru sudul și estul țării, chiar și între ziua de joi vineri. Asta pentru că avem o circulație a aerului la nivelul emisferei nordice dinspre nord-vestul Europei către țara noastră, vine o masă de aer mult mai rece. Va pătrunde înspre vestul și nord-vestul țării și va ajunge și în regiunile sudice și estice vineri.

Este o scădere dramatică și din păcate mulți dintre noi o vom resimți. Este greu de suportat o astfel de diferență. Este un scenariu pe care l-au avut și acum două săptămâni.

În această noapte vor apărea deja ploile în partea de vest și nord-vest. Cantități importante de ape, mai ales în Transilvania și în Moldova.

Luna octombrie e a doua cea mai săracă în precipitații după februarie. Minima absoluta a acestei luni a fost în anul 1988, -21 de grade, în Întorsura Buzăului, maxima absolută a fost 39 de grade, în Ialomita, în 1952.

După ce vor ajunge ploile în centrul țării, ele vor avansa și joi noaptea și vor ajunge în sud și est. Vântul intens, pentru că atunci când treci de la 30 la 15 grade, acest schimb determină un vânt intens, care poate ajunge la 45-50 de kilometri pe oră. La munte, precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, nu vor fi consistente”, spune Simona Căpșună, meteorolog Digi24.

Editor web: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri