Zăpada se topește și lasă în urmă grămezi de gunoaie

Data publicării:
masina

Temperaturile au crescut, însă în marile oraşe troienele de zăpadă pun încă probleme şoferilor. În Iaşi şi Braşov cu greu poţi găsi un loc de parcare în centru. Iar în Constanţa, de sub zăpada topită, au ieşit grămezi de gunoaie. De aproape o săptămână, ghenele nu au mai fost golite pentru că pe străzile înguste dintre blocuri, maşinile nu au putut intra din cauza nămeţilor. Culmea, aceeaşi firmă se ocupă şi de deszăpezirea oraşului.

În unele cartiere din Constanţa, resturile menajere au ajuns pe trutuare. Nici nu e de mirare. La ghenă, oamenii se văd nevoiţi să să lase sacii pe jos.

Sunt destule ca să împiedice circulaţia şi nu numai atât... pff... miroase urât,” se plânge un localnic.

Într-o altă zonă, pe o stradă, duminică la prânz a venit o maşină să ia gunoiul. Angajaţii au muncit aproximativ o oră să adune tot ce s-a strâns la ghene.

Culmea, firma care strânge resturile se ocupă şi de deszăpezire. Are un contract semnat în 2010 cu Primăria Constanţa. Este valabil 25 de ani şi are o valoare totală de 335 de milioane de euro. Include atât serviciile de curăţenie, sortare şi transport al deşeurilor, cât şi pe cele de deszăpezire.

Reprezentanţii firmei de salubrizare susţin că echipele vor lucra săptămâna aceasta zi şi noapte pentru a strânge gunoiul din tot oraşul.

În Iaşi, chiar dacă se lucrează intens la deszăpezire, şoferii tot întâmpină probleme.

Locuri de parcare... mai greu pe străzile unde locuim, acolo mai greu au ajuns, mai ales prin suburbii, prin zonele care nu sunt în centru au ajuns mai greu,” spune un șofer.

În total am transportat 18.000 de metri cubi de zăpadă în momentul de față,” precizează Mihai Chirică, primar Iași.

În timpul zilei, în oraș acționează în permanență câte 4 utilaje, iar noaptea numărul echipajelor care strâng zăpada este dublu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri