Sari la conținut

Zece copii la spital după ce un coleg le-a dat otravă pentru şobolani, despre care a spus că sunt pufarine

 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, medicul Laurian Ioniţă, a declarat, pentru Mediafax că zece copii cu vârste de nouă şi zece ani au fost aduşi la unitatea de primiri urgenţe a spitalului. Copiii au fost intoxicaţi cu o substanţă necunoscută.

Toţi au fost internaţi la secţia de pediatrie a unităţii sanitare, pentru analize şi supraveghere, iar luni seară erau în afara oricărui pericol.

Profesorul Tudor Constantin, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, a declarat că cei zece copii sunt elevi în clasa a treia ai şcolii "Nicolae Titulescu", din municipiul Călăraşi, cea mai mare şcoală gimnazială din judeţ.

Ei au ajuns la spital în condiţiile în care luni, în timpul unei pauze, învăţătoarea a observat cum unul dintre elevi îşi serveşte colegii cu mâncare dintr-o pungă. În momentul în care a verificat ce se află în punga din care copilul le dădea să mănânce colegilor săi, cadrul didactic a avut suspiciuni că în pungă nu erau pufarine, cum spunea elevul, ci otravă pentru şobolani.

Femeia a anunţat conducerea şcolii, iar copiii au fost duşi de urgenţă la spital cu maşinile directorului şi alte altor angajaţi ai unităţii de învăţământ. Unii dintre ei au fost externaţi încă de luni seară, ceilalţi fiind lăsaţi să plece din spital în cursul zilei de marţi.

Inspectoratul Şcolar Călăraşi a cerut efectuarea unei cercetări, dar şi a unei campanii de informare în rândul elevilor în urma acestui incident.

Pe aceeași temă