Zeci de amenzi pentru bucureștenii care nu au îndepărtat zăpada de pe trotuare

Data publicării:
zapada bucuresti

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, somațiile și sancțiunile au vizat respectarea de către operatorii economici și persoanele fizice a prevederilor normelor de salubritate și igienizare cuprinse în hotărârea CGMB nr. 120/ 2010 privind obligația de a degaja zăpada și gheața de pe trotuarul din fața spațiilor de locuit/ desfășurare a activității în cel mult 24 de ore de la încetarea ninsorii, precum și de a lua măsurile necesare îndepărtării țurțurilor.

Acțiunile de control referitoare la curățarea trotuarelor de zăpadă vor continua și în zilele următoare. În ceea ce privește acțiunile de deszăpezire și combatere polei ale operatorilor de salubritate marți noapte 145 de utilaje vor acționa în toate sectoarele Capitalei pentru degajarea acumulărilor de zăpadă rămase pe arterele principale, dar și în intersecții și în zonele cu trafic intens.

De asemenea, în cea de-a doua parte a nopții, pentru a evita formarea poleiului se vor face tratamente cu materiale antiderapante pe arterele principale, în rampe, pante, poduri și în zonele cu instituții publice și de interes social.

Cum se face deszăpezirea în centrul Sibiului? 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri