Zeci de asociaţii de proprietari reclamă valoarea mare a facturilor la căldură pe ianuarie

Data publicării:
gigacalorie caldura calorifer scumpiri sursa foto digi24

 

Primăria Ploieşti a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, că primarul Iulian Bădescu a solicitat Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova şi Serviciului de Metrologie Legală Prahova „să verifice conformitatea serviciului” prestat de către SC Dalkia Termo Prahova, operatorul privat care furnizează energie termică în sistem centralizat în municipiul Ploieşti, notează Mediafax.

Solicitările primarului au fost făcute în contextul în care ploieştenii care locuiesc la bloc şi primesc căldură în sistem centralizat au reclamat valoarea mare a facturilor la apă caldă şi căldură pe luna ianuarie, care sunt aproape duble faţă de cele din ianuarie 2014, în condiţiile în care preţul gigacaloriei a rămas neschimbat.

Potrivit administratorilor de la asociaţiile de proprietari din Ploieşti, factura la întreţinere pentru luna ianuarie 2015 ajunge la 800 de lei pentru un apartament cu trei camere, iar din această sumă valoarea agentului termic este de 553 de lei. Anul trecut, pentru acelaşi apartament cu trei camere valoarea totală a întreţinerii a fost de aproximativ 500 de lei.

De asemenea, proprietarii apartamentelor cu două camere din Ploieşti au primit pe luna ianuarie facturi la întreţinere de peste 500 de lei, costul agentului termic fiind de 433 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri