Zeci de dezvoltatori au declarat mai multe locuri de parcare decât construiseră ca să evite taxa de 10.000 de euro pe loc nerealizat

Data publicării:
masini in parcare
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au pus sub acuzare douăzeci şi trei de persoane fizice şi juridice - dezvoltatori imobiliari, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune cu locuri de parcare, prejudiciul fiind de 1,8 milioane euro.

Concret, dezvoltatorii imobiliari au declarat, în mod fals, la recepţia unor blocuri, că au construit mai multe locuri de parcare decât în realitate, scrie Agerpres.

"În perioada 2019 - 2021, mai mulţi dezvoltatori imobiliari de pe raza Sectorului 1 Bucureşti au indus în eroare reprezentanţii autorităţilor locale cu ocazia efectuării recepţiei blocurilor edificate de către aceştia, respectiv au prezentat că au realizat un număr mai mare de locuri de parcare, în conformitate cu autorizaţia de construire, cu toate că în realitate realizaseră mai puţine locuri de parcare, decât cele menţionate în autorizaţia de construire. Prejudiciul total cauzat este 1.880.000 euro, dezvoltatorii imobiliari având obligaţia conform HCGMB 6612006 să achite o taxă de 10.000 euro pentru fiecare loc de parcare nerealizat", susţine Parchetul.

În cursul zilei, au fost puse în executare 51 de mandate de percheziţie de către poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri