Zeci de mii de câini fără stăpân sunt liberi pe străzile orașelor românești

Data publicării:
caine pe strada

Aproape ca nu exista stradă în Iași pe care sa nu fie cel puțin un maidanez. Oamenilor le este frica să mai meargă singuri pe străzi.

Până la începutul acestei luni, Iaşiul a fost unul dintre puţinele oraşe în care maidanezii nu erau strânşi de pe străzi, pe motiv că primăria avea un padoc mult prea mic. La începtul lunii, a fost deschis un padoc cu capacitate de 1.500 de animale. În el stau acum 300 de câini. Restul de 11.700 sunt tot pe străzile Iaşiului.

La Galați, cine cumpără bilet la Grădina Botanică are inclus în preţ, deşi nu cere aşa ceva, multă adrenalină.

Aproximativ 15-20 de maidanezi fac legea în Grădina Botanică. Ei reprezintă un adevărat pericol pentru vizitatori, dar mai ales pentru angajaţi care termină programul târziu, pe înserate, şi-i atacă frecvent.

Probleme mari sunt în aproape toate orașele mari. La Constanța sunt liberi pe străzi peste 10.000 de câini, la Craiova 7.000, iar la Suceava - aproape 2.000. Problema câinilor fara stapân împărțea anul trecut România în două tabere: pro și contra eutanasierilor.

Parlamentul a votat o lege care reglementeaza strângerea câinilor fara stapân și condițiile în care sunt uciși. După aproape trei luni de la adoptarea ei, străzile sunt în continuare populate cu câini vagabonzi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri