Zeci de mii de funcționari din administrația locală au protestat față de salariile mici

Data publicării:
greva

- Dacă nu avem hrană, nu putem să ne desfășurăm activitatea. De aceea avem nevoie de o mărire de salariu. Am fost ignorați total.

În faţa Primariei Capitalei au ieşit peste 100 de funcţionari publici. Au închis ghişeele şi şi-au strigat nemulţumirile în stradă.

- 1000 de lei câștig. Sunt contabilă. Îi drămuim de la o lună la alta.

- Se spune aşa, le dăm puţin că îşi completează din bacşis, ori, noi nu putem, ca funcţionari, să fim pur și simplu împinşi spre a ne completa veniturile.

Robert Neagu, preşedintele Sindicatului Forum din Administraţia Municipiului Bucureşti: Solicităm o creștere de 11% a salariilor, o creștere de bun simț, așa cum s-a acordat în sănătate și învățâmânt și deblocarea legislației privind acordarea tichetelor de masă.

La Constanța, oamenii care au mers să își plătească taxele și impozitele au găsit ghișeele închise. 2.000 de angajați din administrația publică locală au fost în grevă.

- Trebuie să plătesc nişte taxe de timbru. (Reporter: Ştiaţi că este închis?) De unde să ştiu, că eu nu sunt din Constanţa.

Tinerii din Brașov care au mers la primărie să își programeze căsătoriile au fost întorși din drum.

- Venim luni. Asta e, să obţină salarii mai mari, ca noi. (Reporter: Nu vă e frică că nu vă mai casatoriţi?) Nu, ne însuram în Las Vegas dacă nu (râde).

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov: Au fost reprogramate și câteva oficieri de căsătorii, o parte au fost ieri, este una și sâmbătă, a fost reprogramată și încheierea unui divorț care trebuia să aibă loc azi - a fost programat pentru luni.

250 de funcționari publici din Oradea au ales o formă de protest mai discretă.

- Este o grevă de tip japonez, fiecare angajat îşi face treaba în continuare doar că trage un semnal de alarmă prin purtarea acestei banderole albe pe mână.

Sindicaliştii spun că vor organiza un miting în faţa Guvernului la finalul lunii mai, iar în toamnă ar putea declanşa greva generală pe termen nelimitat, dacă revendicarile nu le vor fi ascultate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri