Zeci de persoane, intoxicate la muncă. Plan roșu de urgență, instituit de ISU  

Data publicării:
ranit ambulanta avion

UPDATE 11.50 Ispectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă au instituit "planul roşu" în cazul intoxicaţicaţilor de la fabrica Autoliv din locaitatea Prejmer, fiind cerut şi ajutorul colegilor din Covasna, la ora transmiterii acestei ştiri acţiunea fiind încheiată.

Potrivit managerului Ambulanţei Braşov, Liviu Stelea, având în vedere amploarea evenimentului, fiind implicate mai mult de 20 de persoane, s-a instituit planul roşu de urgenţă în acesz caz. "S-a pus în acţiune planul roşu de urgenţă, sub coordonarea ISU Braşov. S-a intervenit cu ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Urgenţă şi cu echipaje SMURD, iar la un moment dat s-a cerut ajutor din judeţul Covasna", a declarat Liviu Stelea.

 "Toţi cei aproximativ 250 de angajaţi care se aflau la ora aceea în hala respectivă au fost evacuaţi, urmând ca activitatea în fabrică să fie reluată după ce echipele de cercetare ale cauzelor producerii incidentului vor stabili împrejurările în care a avut loc acesta. Toate persoanele care au fost duse la spital sunt conştiente şi sunt în afara oricărui pericol, ele acuzănd stări de ameţeală uşoară. Deocamdată, nu se cunosc cauzele care au dus la producerea acestui incident", a declarat Sfreja.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Braşov, angajaţii transportaţi la spital nu sunt în stare gravă. La faţa locului, sunt şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Braşov, în condiţiile în care este vorba despre un accident colectiv de muncă. 



UPDATE 11.00 Printre muncitori se numără și o femeie însărcinată. Oamenii au fost transportați de urgență la spital. 16 dintre aceștia au rămas internați. Poliția investighează cazul. 

Mai multe ambulanţe au ajuns ajuns la faţa locului şi i-au transportat la spital. Muncitorii au fost găsiți în hala unei multinaționale, care are o fabrică la Brașov. Compania are mai multe filiale în România și are peste 60.000 de angajați. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri