Zeci de romi, evacuați din centrul Londrei. Jumătate au refuzat să se întoarcă în România

Data publicării:
romai evacuati londra

La ora patru dimineaţa, zeci de poliţişti britanici i-au scos din parc pe cei 50 de romi care îşi improvizaseră acolo o tabără. Locuitorii din zonă şi proprietarii magazinelor făcuseră plângeri repetate împotriva lor.

Am profitat de ocazia că sunt mai mulţi în acelaşi loc, pentru a le transmite mesajul că acum se pot întoarce în ţara lor”, a spus Louise Puddefoot, ofiţer de poliţie.

Avertismenul nu a părut să îi impresioneze pe majoritatea romilor. Doar 20 dintre ei au acceptat biletele de avion către România, oferite de autorităţile britanice. Oficialii britanici admit că le este foarte greu să-i convingă să plece.

„Au venit aici fără să aibă nimic, se întorc acasă la nimic, dar pentru ei, nesiguranţa de aici nu se compară cu nesiguranţa de acolo (din România – n.r.)”, a spus și Nik Ward, membru al unei asociaţii umanitare.

La operaţiune au participat şi ofiţeri români, care fac parte dintr-o echipă trimisă în Regat pentru a ajuta la combaterea infracţiunilor comise de români. Printre ei sunt şi ofiţeri de la Biroul Autostrăzi al Direcţiei Rutiere, care lucrează alături de agenţi din Marea Britanie, Polonia şi Lituania. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri