Zeci de şoferi îşi riscă viaţa din cauza unui drum naţional. Poliţia doar ameninţă cu sancţiuni

Data publicării:
MASINA

Un drum naţional este închis de mai bine de cinci luni. În fiecare zi însă, zeci de şoferi îşi riscă viaţa pentru că nu vor să ocolească peste 100 de kilometri.

Se întâmplă pe Clisura Dunării, unde drumul care leagă Orşova de Moldova Nouă este blocat din cauza pietrelor şi a stâncilor căzute pe carosabil.

Situaţia ar putea dura mult şi bine pentru că autorităţile nu se pun de acord cine trebuie să asigure zona. În acest timp, Poliţia doar ameninţă cu suspendarea permiselor celor ce se încumetă să treacă de barajele făcute dar până acum nu a luat nicio măsură. Zeci de maşini trec zilnic printre stâncile care blochează DN 57, pe Clisura Dunării. Oamenii nu iau în calcul că în orice moment alte stânci uriaşe se pot desprinde de pe versanţi.

Stâncile s-au desprins şi au început să cadă pe DN57 la sfârşitul lunii februarie. Autorităţile au venit, au măsurat, au pus plăcuţe de avertizare şi cam atât”, a declarat un şofer.

Ruta alternativă Moldova Nouă - Oraviţa - Iablaniţa - Orşova nu e pe placul şoferilor pentru că este mai lungă cu peste 100 de km. „Unii riscă, riscă pe pielea lor. Ăştia au pus indicatoare şi cu asta au rezolvat problema”, a spus un alt şofer.

Primarul din zonă spune că demersurile sale au fost ignorate. „Lipsa de bun simţ, că altceva nu poţi să spui în momentul în care nu gândeşti pentru semenul tău. La sarbi, vizavi de localitatea Liubcova, pe partea sârbească a avut loc o alunecare de teren acum o lună. A doua zi au dizlocat tot ce înseamnă cădere de piatră...”, a spus Petru Nicolae Furdui, primar Berzasca. 

Poliţia doar ameninţă cu sancţiuni. „A fost închis drumul din motive de siguranţă. Conducătorii auto care nu respectă regulile riscă să fie amendaţi”, a spus Iuliana Popescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin. Compania de Drumuri paseaza responsabilitatea către Romsilva. Direcţia Silvică însă contrazice compania de drumuri.

"În toată ţara au fost alunecări ca şi aici. Peste tot a intervenit Compania Naţionala”, a spus Sorin Nicolicioiu, director Direcţia Silvică Mehedinţi. Până când lucrurile se vor lămuri, şoferii îşi văd mai departe de drum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri