„Ziua porţilor deschise” pentru copiii din clasele pregătitoare

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-01-10h19m23s101
 

Până pe 7 aprilie, fiecare şcoală în care există clase pregătitoare trebuie să organizeze o "Zi a porţilor deschise". Astfel, părinţii vor putea să vadă în ce condiţii vor învăţa copiii lor, în timp ce viitorii şcolari vor afla cine le va preda şi ce colegi vor avea.

„Văd şi ei spaţiul în care copiii lor îşi vor desfăşura activitatea, se interesează de program, stau de vorbă cu învăţătorii care vor prelua clasele respective”, a declarat Petre Craşoveanu, directorul şcolii 146 I. Gh. Duca.

În acest an, în clasa pregătitoare vor fi înscrişi obligatoriu copiii care vor împlini 6 ani până pe 31 august 2013, inclusiv. Potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educaţiei, mai pot fi înscrişi, opţional, copiii care împlinesc 7 ani până la acea dată şi care nu au frecventat anul acesta cursurile clasei pregătitoare.

Înscrierea la clasa pregătitoare

Înscrierea se va face în două etape. Astfel, pe 1 aprilie, va fi afişat programul de completare a cererilor, iar a doua zi vor începe înscrierile efective. Cererile vor fi procesate pe 23 aprilie, când va avea loc repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru.

Între 24 şi 26 aprilie vor fi analizate cererile de înscriere la o altă şcoală decât cea de circumscripţie, iar pe 29 aprilie vor fi afişate listele cu numele candidaților înmatriculaţi, locurile rămase libere, dar şi listele cu cei care nu au fost înscrişi.

A doua etapă va începe pe 7 mai, cu afişarea procedurii de repartizare a copiilor pe locurile disponibile. De pe 8 până pe 17 mai, părinţii ai căror copii nu au fost cuprinşi în nicio şcoală la etapa anterioară sau care nu au participat pot depune cereri de înscriere. Pe 24 mai se vor afişa listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare. Etapa a doua de înscriere se va finaliza pe 31 mai, cu soluţionarea cazurilor copiilor care nu au fost înscrişi în nicio şcoală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri