Zonele în care se produc cele mai multe accidente

Data actualizării: Data publicării:
accidente

Aveţi mare grijă când conduceţi prin Moldova! E zona în care se produc cele mai multe accidente, arată datele statistice. La polul opus se află zona de Vest, unde infrastructura este mai bună, iar oamenii au un temperament mai liniştit. Capitala râmâne un loc al nervilor şi al stresului, dar şi al riscului mare de accidente rutiere foare grave.

La începutul acestui an pe şoselele din România circulau peste 7 milioane de mașini. Drmurile proaste şi forfota de pe străzi au dus la mii de tragedii, spun specialiștii în siguranță rutieră. Cele mai multe în regiunea de Nord Est, iar cele mai puține în Vestul țării. Explicațiile sunt mai multe.

Paul Dorneanu, director Asociaţia "Construim România": „Poate şi din cauza faptului că infrastructura este puţin mai bună în partea de Vest. Exemple sunt noile bucăţi de autostrăzi care ajută destul de mult la reducerea numărului de accidente. Putem concluziona că zona de Sud-Vest, Oltenia, unde deşi nu avem autostrăzi, nu este o infrastructură la fel ca în Transilvania, avem totuşi un număr mai mic de accidente, ceea ce ne poate duce cu gândul la temperamentul şoferilor, nu sunt atât de înfipţi în pedala de acceleraţie.”

Bilanţul e negru. Cele mai multe accidente în Nord Est - 16,5 %, în Muntenia, 14.9%, în Sud Est 12.5 %, în Oltenia, 9,4%.

Reporter: „Suntem pe DN 17, drumul care face legătura între Moldova și Ardeal. Este cea mai periculoasă arteră din județul Suceava. De altfel, regiunea Nord Est aduce în 2016 cele mai multe accidente rutiere din România, mai exact 16,5%.”

Șofer: „Se vorbește de autostradă în zona asta de 10 sau 20 de ani de zile și nu s-o luat nicio măsură.”

Și în Capitală riscul de accidente e foarte mare.

Reporter: “Regiunea Bucureşti - Ilfov este a 3 a pe ţară la capitolul accidente rutiere grave şi foarte grave o spun datele Institutului Naţional pentru Statistică. Din numărul accidentelor petrecute în 2016 în România, 14,9% s-au petrcut în această regiune. În urma accidentelor rutiere au fost 12,9 % răniţi, persoane care au ajuns la spital. Responsabilii din cadrul siguranţei rutiere spun că au identificat cel puţin două cauze. Infrastructura rutieră precară şi numărul mare de autoturisme care rulează zilnic în această zonă.”

Paul Dorneanu, director Asociaţia "Construim România": „Bucureştiul nu are încă o Centură de rang European, să nu mai vorbim de o centură în care se circulă în regim de autostradă. Avem în continuare drumuri care sunt în lucru,.”

Virgil Mihailovici - preşedinte Asociaía "Siguranţă Rutieră": „Avem un număr de aproape 1, 5 milioane de maşini în Bucureşti, suntem practic cât unul sau două judeţe foarte mari, iar densitatea asta foarte mare creşte riscul de accidente.”

Specialiștii în siguranță rutieră spun că dincolo de infrastructura precară, în Moldova, accidentele rutiere sunt mai dese și din cauza climei. Este zona în care iarna cantităţile de zăpadă sunt mult mai mari decat in alte regiuni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
accident rutier - shutterstock_69312310
Accidente multe în România. Cum acționează stresul la volan
GettyImages-56091729
Orele cu ghinion pentru șoferi, demonstrate științific
Partenerii noștri